19 april, 2024

Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes

Klicka på bilden för att komma till Bokus!
Äntligen är Marian Keyes tillbaka! Det förtjänar ett utropstecken, för jösses vad jag längtat efter en ny bok. För något år sedan läste jag på hennes hemsida att hon var sjukskriven för depression, vilket ju inte är det lättaste att komma ur. Men nu äntligen är hon tillbaka och det med en bok om Helen Walsh!

Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes är alltså om Helen Walsh, den 34-åriga systern som vi tidigare inte fått följa mig veterligen. Keyes har ju skrivit en hel rad böcker om den här knasiga irländska familjen. Vattenmelonen handlade om Claire, En oväntad semester om Rachel, Änglar om Maggie och så Är det någon där om Anna. Hon har skrivit fler böcker än dessa och jag ska fasiken läsa dem alla i sommar! Det kommer en bok till som ännu inte är utgiven, Familjen Walsh A-Ö. Kommer ut i april, kan ju vara skoj den med antar jag!

Nå, Helen alltså. 34 år och privatdetektiv, ganska vilse i tillvaron då den finansiella kraschen rasat rakt ner i huvudet på henne. Hon har inte råd med sin lägenhet längre, de företag som tidigare gav henne uppdrag för att kolla upp nyrekryteringar anställde inte längre och dessutom har hon slutat äta och sova. Helen mår inte bra, minst sagt. Sakta nystas det senaste året upp, där hon miste sin bästa vän och pojkvän och var djupt deprimerad. Men expojkvännen är nu manager till Laddz, ett pojkband som ska återförenas. Problemet är bara att en av medlemmar har försvunnit och Helen får uppdraget att hitta honom.

Det märks att Keyes vet vad hon skriver om. Det är innerligt, nära och hudlöst i beskrivningen av Helens depression. Mycket smärtsamt att läsa om samtidigt som hennes humor fortfarande lyser igenom och gör detta till en både rolig och sorgsen bok. Verkligen läsvärd och värd väntan! Men du, läs den på engelska…

Betyg: 5 av 5 | Genre: Roman | ISBN: 9789113044491 | Sidor: 491

Marian Keyes efterlängtade nya roman med familjen Walsh är äntligen här! 34 år gammal har Helen Walsh liv inte blivit som hon tänkt sig. Sin lägenhet har hon blivit av med, arbetet som privatdetektiv går inget vidare och hennes underbara pojkvän insisterar på att vara väldigt godvän med sin exfru.

Så när Helens ex Jay Parker hör av sig med ett fall för henne, blir hon nyfiken. När det visar sig att det gäller försvinnandet av Wayne Diffney, en fjärdedel av Irlands största pojkband någonsin, då är hon minst sagt fast.

Bandet har en återföreningsturné på gång och Helen dras in i en värld av märkliga frisyrer, stora herrgårdar och ännu större egon, där alla har en baktanke. Men det finns fortfarande inga tecken av Wayne och tiden håller på att rinna ut.

Kommer hon att kunna knäcka fallet och ge sin karriär en ny start? Kommer Jay lyckas ta sig tillbaka in i hennes liv? Ska de mörka tankarna som alltid förföljer henne komma ikapp igen?

2 tankar på “Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes

Kommentarer är stängda.