4 mars, 2024

Wendy runt halsen, smycke från Nemetona Art

För några månader sedan fick jag en kommentar av en tjej som också har en birma, en 16 år gammal hane vid namn Bilbo. Jag besökte såklart hennes blogg och såg att hon tillverkar smycken av silverlera, katter och hundar bla, så jag mailade henne! Jag frågade om hon kunde göra en liten Wendy åt mig och ja, här ser ni resultatet! Ja försök själva få fokus på en sån liten yta! ;)

Tjejen i fråga heter Malin och driver Nemetona Art med handgjorda smycken med inspiration från naturen som idé. Hon fick bilder på Wendy att titta på och visst är det smått men det är också väldigt likt. Den är verkligen extremt liten men väger riktigt mycket. Silverlera är tydligen mycket renare än tex silver brukar vara i halsband. Såhär skrev Malin själv om leran:

Smycket är 99% silver så kallad finsilver och det renaste silver du kan göra smycken av.
Silverleran består till viss del av finsilver och en del växtmaterial som ger dess lerliknande konsistens.
När silverleran sedan bränns i ugnen så förrångar växtmaterialet och kvar blir då bara det rena silvret.
Silverlera har mest slagit igenom i Sverige som en hobby.
I USA har det slagit igenom även på ett annat plan och flera så kallade smyckekonstnärer livnär sig på att göra smycken.
Oavsett vilket, för mig handlar det inte om att den är lik eller ej, det handlar om att ha henne nära och den livsglädje som har besitter vill jag påminnas om. Lätt värt 1200 kr any time!

4 tankar på “Wendy runt halsen, smycke från Nemetona Art

Kommentarer är stängda.