I sommar har jag haft en ny hudvårdsrutin. Jag har testat nya krämer och peelingar som faktiskt gett mig den finaste huden på länge! Jag tänkte att jag gör en sammanslagen recension av dessa två som framförallt gett mig en finnfri sommar!

Acquizhen Gentle Exfoliating Mask

Det här är nog det mest svårstavade namn jag någonsin stött på, vet inte hur många varianter jag använt när jag hyllat den i olika sociala medier. Acquizhen är ett tyskt märke som fina Elin Fagerberg står bakom, hon är utbildad hudterapeut och gör behandlingar med dessa produkter.

Masken är en kombinerad mask och peeling, jag brukar alltid tvätta ansiktet ordentligt och torkar huden lätt så den fortfarande är lite fuktig. Därefter tar jag en liten klick och smörjer in ansiktet. Undviker givetvis området runt ögonen och munnen. Sedan låter man masken sitta på under tio minuter, där du efter ett tag märker att det bränner lite i huden. Underbar känsla om man som jag älskar syror! Det är dock inga syror i denna utan enzymer som arbetar. Men du blir rejält röd i ansiktet av denna, det tar någon timme innan det lagt sig!

Lägg märke till haklinjen, där ser man tydligt hur röd man blir jämfört med den naturliga hudfärgen. Och btw, jag har aldrig påstått att jag är naturligt vacker…. ;)

När det gått en tio minuter fuktar du fingertopparna lätt och masserar in krämen i huden. Här kommer peelingen in, eftersom den har korn i sig river den lätt upp de hudflagor som lossnat tack vare enzymerna. Det gäller att inte använda den för ofta dock, max två gånger i veckan. Jag köpte denna tub i början på sommaren och den har ungefär en tredjedel kvar, dryg!

Jag älskar verkligen den här! Som sagt, jag älskar syror och aktiva ämnen och att det ger ett synligt resultat. Finnarna har försvunnit eller läkt snabbare och jag har en helt annan lyster i huden efter att jag använt denna. Lite dyr, men det får den vara värd.

Betyg: 5 av 5.
Pris: 429 kr, ibland finns det rabattkoder att tillgå!
Mängd: 100 ml
Köpa igen: Jag måste nog!
Inköpsställen: azquizhen.se, eleven.se

Huvudingredienser

Argan (Argan spinosa), Papaya (Carica papaya), Alfalfa (Medicago sativa), Witch Hazel (Hamamelis virginiana), Äpple (Malus domestica), Vitt te (Camellia sinesis), Ingefära (Zingiber officinale) and Bisabolol complex, Resveratrol (Vitis Vinifera), Grönt kaffe (Coffea arabica), druvkärneolja (Vitis Vinifera)

 

Peter Thomas Roth Glykolic Acid 10% Moisturizer

Denna kräm fick jag nys på efter att Kicki Norman skrivit om den på Daisy Beauty. Också den en kräm med syra, i detta fall Glykolic Acid på 10%. Den svider en aning i öppna sår (finnar) men den känslan gillar jag. Då känns det som om den verkar och gör det den ska!

Jag har använt denna kräm på nätterna, även om den kanske är tänkt till dagkräm. Ofta har jag haft en finne på väg upp som sedan lagt sig morgonen efter, redan klämda finnar har läkt under natten. Så även denna har gjort sitt till för min fina sommarhud!

Den här är dock inte så dryg, även om det inte behövs så mycket för ett helt ansikte. Men lyser man igenom den ser man att den bara är halvfull! Men minst 2 månader till borde den räcka.

Denna finns på salonger som säljer PeterThomasRoth, men också på Eleven, StrawberryNet på eBay.

Betyg: 4,5 av 5.
Pris: 465 kr på Eleven, $47 på eBay (ca 325 kr)
Mängd: 63 g
Köpa igen: Kanske!
Inköpsställen: StrawberryNet på eBay, eleven.se

Ingredienser

Water, Glycolic Acid, lArginine, Whole LeafiAloe Vera, GlyceryllStearate, PEG-100 Stearate,iCaprylic/Capric Triglyceride, Glycerin,lButylene Glycol, SafflowerlOil, Emulsifying Wax,iDimethicone, Squalane, Hydroxyethylcellulose,lMicellized Vitamin A, iMicellized Vitamin E, lOleth-2, Polysorbate 20, iMethylparaben, Propylparaben, DisodiumlEDTA, Diazolidinyl Urea.