Det är många av er som uttryckt intresse av att köra No’Poo men som oroas över stylingen. Att de ska tvingas gå omkring i platt, frissigt hår bara för att man vill undvika produkter. Men det finns produkter som är godkända, även i handeln eller sådana du kan göra själv.

Om man är rädd om håret bör man undvika att blåsa håret torrt och även att använda verktyg som plattång eller locktång. Helst ska ditt hår självtorka, men jag vet hur själv platt mitt hår blir efteråt. Om du ändå vill blåsa håret, välj då en hårtork som blåser torrt snabbt och som har ett kalluftsläge. Blås alltid hela håret med kalluft när du är klar, detta för att stänga fjällen igen.

Om du vill locka håret kan du använda en massa olika verktyg istället för plattången. Tex testade jag själv en metod där man har ett band eller gummiband runt huvudet som man sedan snurrar håret runt. Efter en dryg halvtimme hade jag lockigt hår! Nu är ju mitt hår väldigt glatt och spikrakt så det höll inte så väldigt länge, men ändå. Om du har naturligt självlockigt hår kan dina lockar bli mycket mer definierade om du använder balsammetoden, kanske behöver du inte mousse och andra produkter för att få fram lockarna.

Ett annat problem är naturligtvis fett hår. Ok att du kan få ditt hår lika rent med enbart balsam som om du skulle använda sulfatshampo. Visst kan du efter ett par månader få ditt hår att behöva färre tvättar, själv strävar jag efter två i veckan. Hur fint mitt hår än är när jag precis tvättat det så är det fett dagen efter (eftersom mitt hår inte vant sig), min bästa vän är därför fortfarande torrshampo. Om du är ett stort fan av Batise kan jag glädja dig med att den är godkänd! Dock är den ju dyr i längden och jag har därför testat en massa hemmaprodukter som torrshampo. Vetemjöl, arrowrot, rismjöl och potatismjöl funkar i mitt ljusa hår, kakao ska funka i mörkare hår. Även Lush har ett bra torrshampo som heter No Drought. Genom att använda torrshampo kan du förlänga tiden du kan gå utan att tvätta håret.

Givetvis kan du också färga och bleka håret även i No’Poo, Lush har exempelvis färgkakor och vanligt är naturligtvis hennafärgningar. Bleka kan man göra med kamomillavkok exempelvis. Jag ska till Ekofrisören här i Norrköping i början på oktober, då ska jag fråga mer om blekning. Får bli ett inlägg då om det!

Följande i listan nedan kommer från nopoo.se, de har flertalet listor under kategorin Hår. Det är värmeskydd, gel, torrshampo osv så gå till sidan och kolla själv!

 • Gel: Aloe Vera Styling Gel EKO från Green People
 • Värmeskydd: C4 Protection Straight Spray från Cefour
 • Volympuder: OSIS+ Dust It Mattifying Powder från Schwarzkopf
 • Mousse: Wellaflex Sensitive Mousse Strong Hold från Wella
 • Torrshampo: Batiste dry schampoo från Batiste
 • Hårfärg: Caca från Lush
 • Blekning: Citronsaft, kamomillavkok

Läs mer på den här sidan på Nopoo.se om produkter du hittar i handeln som är godkända!

Läs mer på den här sidan på Nopoo.se om produkter du kan göra själv hemma inom styling och hårvård!

Vad säger ni, börjar det bli dags att gå igenom tvättmetoderna?

 1. Hej
  Kul att se att du med börjat med balsammetoden. Har läst din blogg i flera år, och i mångt och mycket tycker och tänker vi ganska lika, däremot är jag grymt dålig på att kommentera dina inlägg… Jag började nyligen med balsammetoden jag med, känns bra att följa någon annan som startat ungefär samtidigt. Har funderat något år på att börja, och nu tog jag mig i kragen och körde igång. Vilken skillnad det är! Blir inga fler schampon för min del. :)) Och ditt hår ser väldigt välmående ut nu.
  Ha det gott!
  /Ida

  • Hej Ida! Vad roligt att du ville kommentera!
   Visst blir det en skillnad och det ganska direkt!? Mitt hår är mycket mjukare och renare och nu börjar det också märkas att det behövs färre tvättar. Tack så mycket att du tycker det ser välmående ut, det tycker jag också även om det behöver klippas…

   Lycka till i fortsättningen du också! =)

 2. Hej
  som butikschef för Lush Norrköping tycker jag det är jättekul när kunder rekommendera våra produkter så tack! Ville bara poängtera att våra färgkakor är just hennafärger men kakaosmör (därav formen) i 4 färger (röd,svart,brun och rödbrun)
  önskar dig en härlig helg – tips nästa vecka släpper vi mängder av nya produkter för framför allt hår och firar 15årkalas för Lush Sverige! Välkommen in
  /Martina

 3. hejsan jag behöver hjälp ,jag har 2 färg på mitt hår jag har en liten gal färg och ljus blond om jag vill tabort den gal från mitt hår vilken färg jag behöver ????

Comments are closed.