Jag har nu använt balsammetoden i ungefär tre veckor, med ett litet avbrott när jag färgade håret. Jag är hittills grymt nöjd!

Som ni ser är håret rent, nästan renare än när jag tvättade med shampo. Det är egentligen helt sjukt hur vi normalt sett misshandlar håret, förvisso död materia men ändå. Massor med sulfater som får fjällen att öppna sig (Tillägg: och som behövs för att tvätta bort alla ansamlade silikoner) och sedan balsam eller serum fulla med silikoner för att lura oss själva att håret är friskt.

Jag använde Såklart från Garant, ett helt silikonfritt balsam som fungerar helt perfekt. Håret har nu börjat vänja sig vid tvätt av balsam max två gånger i veckan. Jag använder just nu vetemjöl som torrshampo, vilket också fungerar bra. Håret är mjukare, renare och ser redan starkare ut. Dessutom är det mindre frissigt och flygit och färgningen kommer hålla längre.

Vill ni veta mer om balsammetoden och no’poo?

  1. Jag testade att tvätta med balsam en gång och det såg smutsigare ut efteråt än innan jag hoppade i duschen. Kanske var det ett av de dåliga balsamen dock. Men visst tar det ganska lång tid att tvätta ur allt balsam? Mitt orosmoment är att jag bor i en liten stuga med vattenberedare och den rymmer inte så mycket vatten, så jag kan inte ta långa duschar alls. Typ 5 minuters varmvatten har jag.

    • @Sarah, Ja, man kan tyvärr inte bara hoppa rakt in i balsammetoden utan man måste använda ett sistashampo och balsam, sedan balsam enbart nästa gång. Och ja, det kräver mycket vatten att skölja ut. Kanske skulle ÄSV passa dig bättre?

      Mer info kommer!

Comments are closed.