Vi äter ju inte längre traditionellt bröd längre men saknar ibland att ha en god macka. Det ÄR gott med nybakat bröd med ost och marmelad, men när man förstår hur dåligt man mår av det efteråt är det inte värt det. Idag till frukost äter vi 10% turkisk/grekisk yoghurt uppblandad med grädde, lite bär som tex blåbär och kanske en dl blandade nötter (valnötter, hasselnötter, mandel och pumpafrön) sant kokosflingor. Jag vill ha kokosflakes, ska se om jag hittar det någonstans.

Men då brödsuget slår till, eller snarare macksuget, har vi då istället testat både Bakerix och Kokosnötsmjöl, köpt från LCHF butiken.se. Obs! Kokosnötsmjöl är INTE finmalt kokos, utan består av själva skalet på kokosnöten. Så försök inte göra eget hemma utan köp från nätet istället.

 

Här kommer ett recept på tekakor som jag vi gjort några gånger på söndagar när vi haft mer tid och lust till mys:

4st tekakor

2st ägg
2dl bakerix
1tsk brödkrydda

Vispa äggen tills de blir riktigt fluffiga.
Blanda ner bakerix och brödkryddan och blanda med degkrokar tills den blir slät.

Klicka ut fyra klickar på ett bakplåtspapper och stryk ut dem jämt (ca ½cm höjd) med baksidan av en blöt matsked. Grädda dem på nedersta falsen i ugnen 175 grader i 15 minuter.

Recept här: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/2011/august/tekakor-lchf.html

 

Här ett annat recept som vi inte testat, men med kokosnötsmjöl. Resultatet är ett ljus rostbröd som kan lura vilken unge som helst…

Vitt formbröd

12 ägg
1,5 dl kokosnötsmjöl
50 gram smält smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk fiberhusk

Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och saltet. Blanda de torra ingredienserna och häll i dessa. Häll i en smord form, bröad med vallmofrön eller sesamfrön. Toppa med detsamma.

Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 30-40 minuter, man får känna lite på brödet. (varmluft)

Recept här: http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/marianns-ljusa-rostbrod-lchf/

 

Idag gjorde vi ungspannkaka till middag, det blev liite för torrt tyvärr så något mer måste läggas till för att det ska bli saftigt. Men vi hällde på lite mer grädde och faktiskt, rårörda lingon. Liten sockersynd så där på en söndag…

Saffransungspannkaka

4 portioner

4 ägg
4 dl mjölk
1 dl grädde
25 g smör
3 dl kokosmjöl
1 tsk fiberHUSK
½ g saffran
½ tsk salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned mjölk, grädde och smält smör. Vispa sist i äggen.

Grädda mitt i ugnen tills pannkakan fått lagom med färg, ca 20-35 minuter.

Recept här: http://veglchf.wordpress.com/2008/06/02/ugnspannkaka/

Okategoriserade
  1. Bra tips!!! :) Ska testa tekakorna till att börja med. Jag gjorde ju plättar för ett tag sedan. Tyckte dom blev riktigt bra. Speciellt med vispad grädde och bär till. Yum.Fiberhusk är bra grejer.

Comments are closed.