Äntligen en riktig feelgood-bok som dessutom kom mitt i min rannsakning under 30-dagar-perioden! Lyckan, kärleken & meningen med livet av Elizabeth Gilbert, känd film med Julia Roberts, är precis så läsvärd som jag hoppades. Boken heter Eat, Pray, Love och det är mycket mer talande för de olika delarna.

Boken är indelad i tre delar. Den första delen, Eat, handlar om hennes uppvaknande och att hon har måste bryta upp ur sitt förhållande. Hon bestämmer sig för att åka världen runt, Italien, Inden och Indonesien. Hon börjar med Italien där hon tillbringar 4 månader med att lära sig italienska och, ja, äta. Njuta av livet helt enkelt.

Därefter Indien, där hon tillbringar fyra månader i ett Ashram och, ni gissade det, ber. Sista delen handlar om hennes sökande efter balansen. Balans mellan njutning och fromhet och det hittar hon på Bali. Där hittar hon kärlek så klart.

Boken innehåller också en hel del fakta, vilket gör det till en intressant bok också. Många frågor får svar för mig och det känns liksom bättre. Så läs denna! Så underbart med en bok där huvudrollsinnehavaren inte fånar omkring och handlar hela tiden eller försöker bli ihop med en hopplös karl!

Betyg: 5 av 5!

Times Magazine har utnämnt Elizabeth Gilbert, författare till Lyckan, kärleken & meningen med livet till en världens 100 mest inflytelserika personer.

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon har en man, ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn – men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att söka efter det hon verkligen vill med livet.

För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sig själv bestämmer hon sig för att alldeles själv ge sig ut på en lång resa. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans. En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående.

  1. Tack för tipset! Har precis läst ut Joyce Carol OATES ”Älskade syster”, efter den behöver man verkligen en feelgood-bok

Comments are closed.