3 maj, 2024
Okategoriserade

Mätt på sallad

Vem har sagt att man inte kan bli/hålla sig mätt på en sallad? Herregud, jag åt en sallad vid 13 och jag är fortfarande mätt! Denna gång blev det tonfisk, kräftstjärtar, avakado, bönor, pasta, sallad, groddar och ruccola vilket naturligtvis var enormt gott. Upptäckte dock att dressingen kostar 5 kr extra och det är ju jävligt onödigt kalorimässigt dessutom….

Nå, kolla bara, jag valde rätt bra ingredienser! Alla siffror är per 100 g. Helt klart är pastan inget bra val, men där tog jag nog max 50 gram av. Avokadon  var inte heller bra men samtidigt är det bra fett som behövs, så den väljer jag om möjligt. Vetegroddar var visst ett riktigt stolpskott, hoppsan! Får skippa den nästa gång. Så mer bönor för proteinet och mer sallad som utfyllnad.

Bönor, gröna 32
Tonfisk, i vatten, avrunnen 110
Kräfta, kokt 93
Vetegroddar 380
Spaghetti, kokt 135
Huvudsallad 18
Avokado 169

I dagligt tal så har “kilokalorier” kommit att bli “kalorier” fast skillnaden egentligen är ganska stor eftersom 1 kcal = 1000 kalorier. En kalori är den mängd eneri som krävs för att höja temperaturen hos 1 gram vatten med 1 grad Celsius, från 14,5°C till 15,5°C. 1 Kcal är således den energi som krävs för att värma upp en liter vatten lika mycket. Källa och läs mer här!

Undrar ni över varför jag skriver detta? Jo, för att jag vill gå ner i vikt på ett bra och hälsosamt sätt och kanske hjälpa er där ute med lite tips.

Här hittar du en ganska bra kaloritabell över några vanliga livsmedel. Konsultera den!

En tanke på “Mätt på sallad

Kommentarer är stängda.