22 april, 2024

The Brightest Star in the Sky av Marian Keyes

Jag älskar Marian Keyes. Jag älskar hennes språk och underfundiga humor och så snart jag hittar hennes nyutgivna bok köper jag den direkt, helst på engelska eftersom hon gör sig bäst på sitt originalspråk. Marian Keyes skriver böcker om kvinnor boende på Irland som råkar ut för olika saker. Andra exempel på böcker hon skrivit är En förtjusande man, En oväntad semester, Anybody out there?, Lucy Sullivan Is Getting Married mfl. Anybody out there? är bland de bästa hon skrivit, så därför var jag som vanligt sugen på att läsa hennes senaste.

Boken det handlar om nu, The Brightest Star in the Sky, köpte jag i november men först nu har jag alltså läst den. Och nu när jag har läst ut den kan jag nästan förstå varför jag inte plöjde igenom den direkt. Den är tråkig! Eller ja, allt är naturligtvis relativt, den är 100 ggr bättre än många andra chiclits och vissa deckare, men med Marian-standard är den helt enkelt ganska trist.

Boken handlar om Star Street 66 i Dublin, där det bor ett antal familjer med olika öden. Det är Katie, Lydia, Maeve och Matt samt Jemina och de som finns runtomkring dem, Fionn, Conall, Andrei, Jan, Rosie och David. Visst är det gripande öden runt omkring, som alla handlar om kärlek och tillhörighet. Men nja, den grep inte tag i mig denna gång.

At 66, Star Street in Dublin, someone is watching over the lives of the people living in its flats. But no one is aware of it – yet…

One of them is ready to take the plunge and fall in love; another is torn between two very different lovers. For some, secrets they want to stay buried will come to light and for others, the unveiling of those secrets will have tragic consequences.

Fate is on its way to Star Street, bringing with it love and tragedy, friendship and heartbreak, and the power to change their lives in the most unexpected of ways

(Libri)

139 kr på Bokus.

En tanke på “The Brightest Star in the Sky av Marian Keyes

  1. åh, Är det någon där, kan vara den bästa boken någonsin. Men jag kommer aldrig kunna läsa den en andra gång, för nu vet jag vad som hänt och det kan aldrig bli samma sak. Den är för sorglig.
    .-= » Elenas senaste inlägg: AFK =-.

Kommentarer är stängda.