19 juni, 2024

Recension: 3 olika deos

Innan jag blev gravid var jag rätt inne på det här med no poo, minnestrogna läsare minns det säkert. Under den här tiden använde jag ingen deo, arbetsdagar använde jag ibland kokosolja men oftast ingenting. Efter en tid tyckte jag inte att jag luktade något och jag hade inte problem med svettningar ens under varma dagar.

Men efter graviditeten märkte jag att jag mer och mer *STANK*. Jag hade en väldigt stark doft som jag hade svårt att stå ut med. Kanske är det något hormonellt eller bara nåt som blev. Vem vet. Dessutom rann svetten oavsett sommar eller vinter. Motvilligt började jag använda deo igen. Här är tre deodoranter jag har testat senaste månaderna!

(Obs, Urtekram och Rosenserien skickades som pressprover)

 

Morning Haze Cream deo eko 50 ml

Om produkten: Urtekram Eco Morning Haze Deo är en helt ekologisk deodorant utan alkohol och aluminium. Vitamin C, E och naturliga extrakt från hjortron, fläder samt tranbär i kombination med hyaluronsyra tillför näring och fukt till huden, medan zink tar bort oönskad doft. Milt parfymerad.

– Ekologisk, vårdande och skonsam deodorant
– Certifierad Eco Cert enligt Cosmos organic standard
– Fri från alkohol och aluminium
– 100 % naturliga råvaror
– Vegansk
– Milt parfymerad

Mitt omdöme: Uslast av de usla. Hade lika gärna kunnat gå utan deo. Gjorde inget åt svetten förstås men värre var att den inte gjorde nåt åt lukten heller. Stod ut nån vecka men var konstant ofräsch. Lång INCI dessutom!

Betyg: 1 av 5
Pris: 69 kr
Inköpsställe: apoteken
Köpa igen: nej

INCI: Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, triethyl citrate, prunus amygdalus dulcis oil*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, butyrospermum parkii butter*, zea mays starch*, zinc ricinoleate, glyceryl caprylate, simmondsia chinensis seed oil*, salix purpurea bark extract*, rubus chamaemorus fruit extract*, sambucus nigra flower extract*, vaccinium macrocarpon fruit extract*, helianthus annuus seed extract*, citrus aurantium dulcis peel oil*, citrus limon peel oil*, sodium hyaluronate, hexapeptide-11, bisabolol, parfum, magnolia officinalis bark extract, xanthan gum, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene, linalool.

 

Rosenserien Deodorant roll-on

Om produkten: Mild, effektiv och dryg deodorant som håller dig fräsch länge. Deodoranten har en bas av rättvisemärkt aloe vera gelé som gör den mycket dryg och skonsam för din hud. 100% naturlig och med naturliga salter som motverkar dålig lukt.Fri från alkohol och aluminiumklorid.

Nominerad till Årets produkt i Organic Beauty Award

Mitt omdöme: Som jag ville tycka om denna :/ Svetten var lika illa som med Urtekrams men lukten var rätt ok. Tills värmen kom på allvar, det var inte roligt. Har använt den sedan januari ändå så den funkade ju rätt ok i vintras. Föredömligt kort INCI! Men alldeles för dyr, skulle inte rekommendera denna till någon.

Betyg: 2 av 5
Pris: 205 kr
Inköpsställe: Rosenserien.se

Köpa igen: Nej. För dyr och inte effektiv nog.

INCI: Aloe barbadensis leaf juice, Potassium alum, Glycerin, Allantoin, Xanthan gum, Rosa damascena flower oil,  Sodium anisate, Sodium levulinate, Parfum, Aqua.

 

Löwengrip Care & Color – Count On Me Antiperspirant

Om produkten: Löwengrip Care & ColorCount On Me Deodorant är en långtidsverkande antiperspirant. Den absorberas snabbt, har en mild doft och ger en torr känsla hela dagen.

Löwengrip Care & Color Count On Me Deodorant är en effektiv antiperspirant/deodorant med mjukgörande sheanöt för en len hud.
– Innehåller Andra generationens sheanöt
– Absorberas snabbt
– Långtidsverkande
– Mild och behaglig doft
– Vegansk

Mitt omdöme: Alltså. ? Grymt bra deo! Ingen är mer förvånad, hur är det möjligt? Isabella må vara en något ytlig bloggdrottning men hon har nåt på spåren med LCC. Den här deon är faktiskt ganska effektiv på svetten men framförallt på lukten! Riktigt bra på att dölja och jag har inga problem med kliande armhålor heller. Jag är seriöst imponerad! Bra längd på INCI också, och innehåll!

Betyg: 4.5 av 5
Pris: 129 kr
Inköpsställe: Apotek
Köpa igen: Ja! Betyget drogs ner lite pga att den inte gör något åt svetten (det är ju en deodorant, inte perispirant) och något dyr. Men värd det!

INCI:  Aqua (Water), Aluminum Chlorohydrate, Propylene Glycol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Hydroxyethylcellulose, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Shea Butter Ethyl Esters, Sorbic Acid.

2 tankar på “Recension: 3 olika deos

  1. Själv använder jag Weledas spraydeo (finns i två dofter) som jag tycker fungerar riktigt bra så länge vi inte pratar om 30-gradig värme. Jag sprayar en gång, låter det torka lite och sprayar 1 eller 2 gånger till och låter det torka mellan varven, tycker det fungerar väldigt bra. Det är inte en antiperspirant men det luktar i alla fall inte toksvett.

    1. Låter ju intressant, kul att du hittat nåt sån funkar! Får kolla in den nån dag =)

Kommentarer är stängda.