18 juli, 2024

Recension: JR Liggett’s Shampokaka

Dags för en recension då alltså av ett nytt shampoo som jag testat på sistone. JR Liggett’s shampoo bar.

jrliggett-1

JR Liggett’s är ett amerikanskt företag startat efter att de upptäckt ett gammalt recept på shampoo, format som en vanlig tvål. Receptet, som består av 100% vegetabiliska oljor, löddrar snabbt, tvättar effektivt och sköljs lätt ur och du får ett friskt, vackert och rent hår. Den tar inte bort de naturliga oljorna från ditt hår, eftersom den inte innehåller några syntetiska tvättaktiva ämnen, och därför behöver de flesta inte använda balsam efteråt! Det doftar rent, helt enkelt.

Varför ska man använda J.R. Liggett’s schampo?

– De är gjorda på 100% naturliga oljor
– De innehåller inga animaliska produkter eller konserveringsmedel
– De tvättar inte bort hårets naturliga oljor
– De bildar ett tjockt och rikt lödder
– De går lätt att skölja ur
– De är särskilt bra för permanentat och färgbehandlade hår
– De ger håret volym och gör det lättskött
– De gör ditt hår mjukt, friskt och doftar rent
– De är perfekta för resor och backpacking
– De innehåller inga petroleumbaserade ämnen
– De innehåller varken Sodium Lauryl Sulfat* eller DEA**

box-1Texten ovan är den officiella från JR Liggett’s, tagen från deras svenska återförsäljare Simply Natural.

Jag köpte en reseförpackning med fyra minitvålar, två original, en med pepparmint och en med herbs för att se om detta var något för mig. Första gången jag tvättade håret var jag jättenöjd, men denna gång blev det inte lika bra. Tror att jag har fått poo i håret som jag borde tvätta bort med starkare medel…

imageMen som sagt, detta är ett shampoo utan vatten eller SLS som jag ju berättat tidigare skadar ditt hår. Den är lika enkel att använda som vilket shampoo som helst och har du använt LUSH shampokakor vet du ju även hur dessa fungerar. Bara att gnida in i håret och skölja. Du behöver inte mecka med surskölj eller använda balsam efteråt eftersom den innehåller oljor som återfuktar.

Förra gången var jag hur nöjd som helst och kände att detta verkligen är min grej! Denna gång fick jag tvätta om och det är ju inte så kul. Men andra gången fick jag det rent och som ni ser på bilden brevid är det ju hur fluffigt som helst! Dessutom håller det väldigt länge, ser fint ut 2-3 dagar!

Denna tvål/shampoo är värd att testa, tro mig!

Betyg: 4 av 5.
Pris: $4.55 – $6.99, vad Simply Naturals tar vet jag tyvärr inte.
Mängd: 99 g
Köpa igen: Ja
Inköpsställen: Simply Naturals, iHerb, JR Liggetts.com och eBay för att nämna några.
INCI: Olive oil, coconut oil, castor oil, fresh pure New Hampshire spring water, sodium hydroxide (a binder) and essential oils for fragrance.

6 tankar på “Recension: JR Liggett’s Shampokaka

 1. Det där låter ju hur intressant hur som helst. Jag har gett upp att tvätta med balsam men vill gärna ha så miljö- och människovänligt schampo som möjligt! Ska nog ta och testa det här :)
  Sen har jag en fundering gällande tvålar (efter ditt inlägg om 3 olika tvålsorter har jag börjat byta ut de vanliga tvålarna här hemma), den jag har blir så ”slemmig” om man använder den regelbundet, hur gör du? Finns det någon speciell tvål du tycker funkar bäst ur den synpunkten?

  1. @Tove, Den här är helt klart värd att prova!

   Kul att du börjat rensa bort all äcklig tvål! Vi använder faktiskt flytande african black soap i en tvålpump, det funkar jättebra. Den är superdryg men ganska uttorkande om man tvättar händerna ofta. Annars kan du riva ner tvål i vatten och hälla i en pump så den ändå blir flytande.

   Annars är det bara att ha flera tvålar på olika tvålkoppar så man använder varannan dag eller nåt så de hinner torka.

 2. åh åh åh! Nyfiken! Har du testat alla varianter? Vad tyckte du i så fall om pepparmint..?
  Men jag lär behöva balsam ändå, mitt hår brukar behöva det… Tips på superbra no poo-balsam, förresten? ;)

  1. @Andrea / Tasty Tips Blog, Har bara testat originalet än så länge, men har pepparmint och herbs hemma också. Funderar på om den för torrt hår, med arganolja bla, skulle vara bra för mitt hår. Kanske är något för dig också?

   Amikas kanske? Kolla här i bloggen!

Kommentarer är stängda.