18 juli, 2024

Recension:

Här kommer en recension som tyvärr legat till sig ordentligt. Ibland är jag så pepp på en produkt jag fått att testa som inte riktigt motsvarar mina förväntningar, vilket då leder till att den läggs undan och glöms bort. Men jag tänkte jag måste ändå skriva om denna!

Produkten jag testat är en eltandborste som ska användas tillsammans med den kolbaserade tandkrämen Black Is White som jag ju recenserade här. Tandborsten heter BIW 239 Hydrosonic Black Is White eltandborste vilket alltså är en hydrosonisk eltandborste. Ni kan läsa mer om företaget bakom den här produkten, Curaprox, här.

Här är vad som sägs om den:

BIW 239 Hydrosonic Black Is White eltandborste

Kolsvart och helt fantastisk: den soniska tandborsten från Curaprox kombinerar prestanda och design till perfektion. Och med upp till 42.000 svängningar per minut, erbjuder denna tandborste verkliga fördelar för dina tänder och ditt tandkött och rengör dem skonsamt och effektivt. Den rengör även mellan tänderna tack vare sin hydrodynamiska effekt. En tub Black is White tandkräm och två BIW 259 borsthuvuden ingår.

 

Jag använder en vanlig eltandborste från Braun idag som har räddat mitt blödande tandkött. Jag har aldrig tyckt om att borsta tänderna, inte jobbigt så men bara … tråkigt. Med en eltandborste blir det åtminstone ordentligt gjort. En tandborste från Braun roterar ju och har ett runt borsthuvud. Den här från Black Is White har ett vanligt rakt huvud och rör sig på ett helt annat sätt. Jag hittar tyvärr ingen förklaring till hur den fungerar, men jag tror att den svänger fram och tillbaka, snarare än runt i halvcirklar. Tandborsten från Black is White har tre rengöringslägen: Massage, sensitiv och intensiv och tyvärr tror jag inte att jag förstod hur man fick fram de olika lägena. Minns inte hur länge en laddning höll men det var riktigt länge, minst några veckor tror jag.

Tyvärr gillar jag den inte alls… Den kittlar tungan och kinderna och tandkrämen skvätter överallt. Jag har enbart använt deras egna svarta tandkräm som ska motverka gula tänder men inte ens det funkar den för. Så svarta tandkrämsfläckar överallt och en tveksam effekt mot det gula. Jag tycker dock att munnen känns fräsch och ren, men pga min Sjögrens och känsliga tandhalsar blir munnen väldigt torr och lite öm.

Så, nja. Den är verkligen alldeles för dyr för att testa bara för att det är en kul grej. Finns ju iofs folk som kan lägga hur mycket pengar som helst på grejer.

Betyg: 2.5 av 5, munnen känns ren men priset i kombination med gula-tänder-minimerings claimen känns det inte värt det.

Betyg: 2.5 av 5.
Pris: 1895 kr
Mängd: Ingår en tub tandkräm och laddare samt två borsthuvuden
Köpa igen: Nej
Inköpsställe: Curaprox.se