19 juni, 2024

Recension: BabyFoot

Ok, fotkänsliga personer varnas härmed! Ni kommer få se fötter! Manliga sådana och mina!

Anders och jag har nämligen fått varsitt exemplar av BabyFoot att testa inför sommaren. Jag har tidigare (2012) använt en produkt inom det här segmentet, ni kan läsa den recensionen här. BabyFoot fungerar som alla dessa produkter gör; du trär på sockar fyllda med en sorts syra, låter verka en timme och någon vecka senare börjar dina fötter fjälla. Effektivt och härligt!

 

Såhär står det om BabyFoot:

Fixa mjuka, lena fötter med Baby Foot, en produkt som vårdar hårda och skadade fötter och gör dem mjuka och lena. Det är en japansk världssuccé och numera ett svensk bloggfenomen och försäljningsunder!
 
Baby foot träs på fötterna under en timme för en engångsbehandling. Den börjar sedan verka direkt och efter ungefär en vecka börjar fötterna att flagna och den döda huden peelas bort av den friktion som inträffar när vi rör oss varje dag. Efter 14 dagar är dina fötter mjuka och lena.
 
Den viktigaste ingrediensen i Baby Foot är fruktsyra, vilken är väldigt mild jämfört med andra syror. Fruktsyran tränger in lagret av döda hudceller och verkar på desmosomes mellan hudlagren, vilket gör den lättare att peela bort. Baby Foot innehåller totalt 17 typer av naturliga extrakt med hög fuktgivande och peelande effekt.
 
Kitet räcker till en behandling, vilket är allt som behövs för att göra dina fötter mjuka och fina.

 

Både Anders och jag är riktigt dåliga på att ta hand om våra fötter. Vi har förhårdnader på trampdynorna och ganska riviga hälar. Naturligtvis försvinner inte alla förhårdnader med BabyFoot men den gamla torra huden försvinner absolut. Mycket skönt inför sommaren och barfotedagar. Stort plus dessutom att den här är baserad på fruktsyror, känns väldigt fräscht och härligt. Jag upplevde dock att det sved lite på huden men inget som verkligen var outhärdligt.

Mina fötter började fjälla efter ca 5 dagar, men jag glömde att tvätta fötterna först. Det är ett tips som är vettigt att följa, kör ett fotbad på en halvtimme innan och därefter dessa i en timme. Anders gjorde så innan och hans började fjälla efter 3 dagar. Dock duschade han varje dag dessförinnan, det gjorde inte jag. Därefter fick jag bort det mesta av den fjällande huden genom att köra ett fotbad, medan Anders sitter och pillar bort en hel del en vecka senare. Yuck.

Det här är absolut en produkt jag rekommenderar! Fötter är dryga jävlar och tiden att ta hand om dem kan ju läggas på Candy Crush istället. Men åh det är skönt att få bort den gamla döda huden!

 

Före behandling och efter.

Betyg: 4 av 5.
Pris: 199 kr
Mängd: 1 par
Köpa igen: Kanske
INCI: aqua, alcohol, isopropyl alcohol, lactic acid, glycolic acid, arginine, fragrance, butylene glycol, peg-60 hydrogenated castor oil, glucose, o-cymen-5-o, citiric acid, malic acid, citrus aurantium dulcis oil, citrus grandis peel oil, dipotasium glycyrrhizate, cymbopogon schoenanthius oil, nasturtium officinale extract, arctium lappa root extract, saponaria officinalis leaf extract, hedera helix (ivy) extract, salvia officinalis (sage) leaf extract, citrus medica limonum fruit extract, clematis vitalba leaf extract, spirea ulmaria flower extract, equisetum arvense extract, fucus vesiculosus extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, camellia sinensis leaf extract, houttuynia cordata extract, phenoxyethanol, hydroxyethylcellulose, salicylic acid, peg-60 hydrogenated castor oil, xanthan gum, calendula officinalis flower extract, spiraea ulmaria extract, fucus vesiculosus extract.
Inköpsställen: Lyko, BodyStore mfl