22 april, 2024

Urtekram Morning Haze

Urtekram tänker ni. Ekoreko budgetmärke som inte gör någon förnär. Men nu serni kommer de med en serie som åtminstone ser riktigt lyxig ut! Urtekram Morning Haze! Så ljuvlig doft dessutom!

Med Urtekrams nya kroppsvårdsserie Morning Haze kan du ekolyxa med naturliga och ekologiska ingredienser från topp till tå. Serien har fått sitt namn från den orörda naturens myrar och mossor där vilda bär växer. Vitaminer från vildväxande hjortron och tranbär förser hår och hårbotten med näring, solrosprotein verkar återuppbyggande, hyaluronsyra och aloe vera återfuktar medan pilbarksextrakt har en antibakteriell och lugnande effekt. Förpackningarna är elegant vita med guldiga inslag och förgyller vilken badrumshylla som helst. I serien finns produkter för hela kroppen schampo, balsam, spraybalsam, duschtvål, bodylotion, handtvål, handkräm och krämdeo.

 

Jag har testat dem allihopa. Inte hårdtestat i flera veckor, men vid ett tillfälle en gång bara för att bilda mig en uppfattning. Doften är nog bäst i handtvålen, i de övriga försvinner den tyvärr. Effekten är ordinär dock, det är inga mirakelprodukter men om du vill ha sulfatfritt och ekoreko är de helt klart en bra serie.

Låt oss se produkt för produkt!

Urtekram Morning Haze Schampo eko

Nya Urtekram Morning Haze Schampo är ekologiskt, sulfatfritt och skonsamt mot håret. Vitamin A, B, C, E och K och med näringsämnen från hjortron, fläder och tranbär tillsammans med hyaluronsyra tillför håret fukt och näring. Dessutom stärks och vitaliseras håret av naturligt solrosprotein och videbarksextrakt. Schampot har en mild, härlig doft och kan användas även av veganer.

Rek. pris:  245 ml, 89 kr

Min kommentar: Du får löjligt lite per pumptryck, tror jag fick ta 6 tryck för att få ut en vettig klutt som räckte för hela mitt hår. Dessutom tvättade jag 3 gånger eftersom det sulfatfria är knepigt som bara den. Ok doft.

Urtekram Morning Haze Conditioner eko för normalt hår

Urtekrams nya balsam i serien Morning Haze innehåller bara naturliga råvaror. Vitamin C, E och extrakt från hjortron, fläder och tranbär i kombination med hyalouronsyra ger håret både näring och fukt. Torrt hår blir mjukt, smidigt och starkt med naturligt solrosprotein.

Rek. pris: 245 ml, ca 89 kr.

Min kommentar: Inget märkvärdigt med denna, kändes som jag hade behövt mycket mer för mitt torra hår.

Urtekram Morning Haze Spraybalsam eko för normalt hår

Urtekram Morning Haze Spraybalsam lämnas kvar i håret tillsammans med en mild doft av fläder. Balsamsprayet verkar återfuktande och närande med naturligt aloe vera och glycerin. Det innehåller vitamin C, E och naturliga extrakt från hjortron, fläder och tranbär. Balsamsprayet är ekologiskt och veganskt och passar för alla hårtyper.

Rek. pris: , 245 ml, ca 89 kr

Min kommentar: När använder man egentligen spraybalsam? Känns som en onödig produkt eller så är det bara jag som är okunnig. Doftar gott.

Urtekram Morning Haze Duschgel eko för normal hud

Urtekrams duschtvål i nya serien Morning Haze har även den naturliga ekologiska ingredienser. Extrakt från hjortron, fläder och tranbär och hyaluronsyra tillför näring och fukt till alla hudtyper. Naturligt sorosprotein vitaliserar och stärker huden. Duschtvålen kommer i en praktiskt pumpflaska, är härligt uppfriskande och lämnar kvar en mild doft av fläder.

Rek. pris: 245 ml, ca 89 kr.

Min kommentar: Doftar gott, tillför inte mycket till huden men känns skön att använda.

Urtekram Morning Haze Bodylotion eko

Urtekrams nya kroppslotion innehåller hyaluronsyra och naturligt solrosprotein som gör krämen återfuktande och mjukgörande. Vitamin A, B, C, FA, K och näringsämnen från hjortron, fläder och tranbär tillsammans med hyaluronsyra tillför både näring och fukt till alla hudtyper. Naturliga solrosproteiner vitaliserar och stärker huden och gör den mjuk och smidig.

Rek. pris:  245 ml, ca 89 kr.

Min kommentar: Jag hatar lotions och smörjer mig aldrig. Den här kändes som den aldrig gick in i huden, var kallt och kladdigt en bra stund efteråt. Inte särskilt mycket kvardröjande doft heller. Obs är förkyld!

Urtekram Morning Haze Handtvål eko

Urtekrams nya handtvål i Morning Haze-serien är ekologiska och naturliga. Tvålen har en praktisk pump och tvålen är uppfriskande och skön att använda. Naturligt solrosprotein och vitamin C, E och hyaluronsyra tillsammans med naturligt extrakt från hjortron, fläder och tranbär ger händerna näring och fukt och rengör dem utan att torka ut. Tvålen efterlämnar en mild doft av fläder.

Rek. Pris: 380 ml, ca 89 kr.

Min kommentar: min favvo, trots att den läckte ur paketet och ner på soffan. Tycker om doften på denna, dröjer sig kvar en stund iaf. Känns inte mer återfuktande än andra tvålar dock.

Urtekram Morning Haze Handkräm

Solrosproteiner vitaliserar och stärker huden och gör händerna mjuka och smidiga. Vitamin C, E och extrakt från fläder, hjortron och tranbär tillför tillsammans med hyaluronsyra näring och fukt till hud och naglar. Urtekrams nya handkräm är som alla företagets produkter ekologiska och har en mild doft av fläder.

Rek. pris: 75 ml, ca 69 kr.

Min kommentar: Urtekrams handkrämer är riktigt bra, prisvärda och effektiva. Jag är trots ständigt handtvättande dålig på att smörja in mig, men kände att denna doftade gott men sjönk in lite för långsamt. Måste testas mer förstås.

Urtekram Morning Haze Krämdeodorant eko

Urtekram Morning Haze Deo är en ekologisk deodorant utan alkohol och aluminium. Deon är skonsam och vårdande mot den känsliga huden under armarna och tillför fukt genom vitamin C, E och naturliga extrakt från hjortron, fläder och tranbär tillsammans med hyaluronsyra. Deoeffekten kommer från trietylcitrat och zinkricinoleat, kvar lämnas en mild doft av fläder.

Rek. pris: , 50 ml, ca 69 kr.

Min kommentar: inte särskilt effektiv och jag doftade apa på kvällen. Måste testas mer dock!

 

En tanke på “Urtekram Morning Haze

  1. Jag måste bara slå ett slag för spraybalsam! De är guld värda om man har hår som behöver mycket fukt. Spraybalsam tämjer lite av mitt friss i alla fall, men jag använder förstås vanligt balsam också. :-)

Kommentarer är stängda.