Ja, som några redan skrivit i kommentarerna är detta en Beauty Roller. Ser ut som ett förminskat tortyrinstrument från medeltiden!

Beauty Rollern består av 200 fina nålar och bygger på en vedertagen metod kallad Micro Needling eller Collagen Induction Theraphy (CIT). En behandling med Beauty Rollern skapar en mikroskopisk skada på huden som sätter igång blodcirkulationen och hudens egen produktion av kollagen och elastin. Effekten är en bevisat bättre hudstruktur och reducering av exempelvis rynkor och ärr.

Beauty Rollern är enkel att använda. Den steriliserade rollern förs över hudens yta i fyra olika riktningar, vertikalt, horisontellt och på båda diagonalerna. Behandlingen tar inte mer än några minuter och hur ofta du ska använda Beauty Roller beror på din hudtyp. Rekommenderat är att använda Beauty Roller tre till fyra gånger under en vecka och sedan låta huden vila i minst två veckor. Direkt efter behandling med rollern uppstår en liten rodnad på huden som försvinner inom några timmar. Viktigt att tänka på är att rengöra Beauty Rollern efter varje användning genom att hälla kokande vatten eller desinfekterande alkohol över nålhuvudet. Beauty Roller ska för bäst resultat bytas ut efter två till fyra månader.

Beauty Roller ska inte användas på leverfläckar, acne, solskadad eller på annat sätt irriterad hud. Förutom att öka hudens blodcirkulation samt att sätta igång hudens produktion av elastin och kollagen ökar Beauty Roller även hudens mottaglighet av hudvårdsprodukter. En behandling med Beauty Roller skapar cirka 200 mikrokanaler per kvadratcentimeter av huden. Mikrokanalerna för krämer och serum ner till ett djupare hudlager än vad som annars är möjligt och hudvårdens positiva effekter blir större.

Från 1 januari 2009 kommer Beauty Roller kunna köpas på Internet separat och i ett kit innehållande tre produkter: En Beauty Roller, en oljebaserad näringsinjektion som finns i variaterna Healing Marigold och Colour Boost Injection samt fuktighetscrèmen Moisturizing After Rolling Crème. Produkterna är svenskproducerade och ej testade på djur.

Beauty Rollern finns att köpas på www.beautyroller.se och på utvalda salonger. Pris för Beauty Rollern online är 595 kronor. Vore kul att testa den måste jag säga!