18 juli, 2024

Hungerspelen av Suzanne Collins

I samarbete med BookBeat

Här kommer en recension som kanske inte direkt behövs, vem har missat den liksom? Hungerspelen av Suzanne Collins har jag iaf nu senast lyssnat på, 7 h speltid på BookBeat.

Jag har ju sett filmerna, tycker de följer boken väldigt bra. Lite detaljer och skeendet som är olika förstås men annars är det väldigt målande beskrivet. I boken framgår Peetas kärlek mycket starkare, du får en väldig sympati för honom medan Katniss känns rätt falsk. Boken är ju intressant eftersom fler detaljer framgår, även om det är mer häftigt att se filmen och hennes kläder.

Jag ska läsa de andra också, men avstår nog att recensera dem tror jag! Har du läst hungerspelen?

Betyg: 4 av 5 | Genre: Skönlitteratur | ISBN: 9789175030340 | Sidor: 304 – 7 h speltid | Utgivningsår: 2012

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen…

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television – som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak – tittarsiffror.

Vill du signa upp dig på BookBeat gör du det här >BookBeat<. Denna länk leder till ett registreringsflöde som gäller en fri månad. Ingen bindningstid! Därefter kostar det 169 kr per månad att lyssna/läsa hur många böcker du vill.

2 tankar på “Hungerspelen av Suzanne Collins

  1. Jag läste de på semestern för någon sommar sen.
    Tog mig Max 1 vecka så hade jag läst alla 3.
    Kan vara en av de bästa serierna av den typen jag har läst.
    Läste de först på svenska och sen på engelska =)

    1. Kul att höra! De är nog lättlästa, dvs de är gripande och engagerande! Då kan man läsa hur mycket som helst tror jag!

Kommentarer är stängda.