22 april, 2024

God Jul! Och vi har har något att berätta…

hurra-1

Äntligen kan jag berätta! Ni ser inte fel, jag är med barn! :D Jag är just nu i 16e veckan, eller 15+3 som sjukvården räknar. Beräknad nedkomst är i början av juni.

Jag har mått rätt bra hittills, förutom 6 veckor halsont i början och sedan 6 veckor nackspärr som ni minns. Men inget illamående eller andra ordentliga graviditetsbesvär. Jobbigaste är väl att jag är hungrig mest hela tiden, kan äta en stor middag och bli sååå mätt för att sedan efter en timme vara lika hungrig igen. För att inte snacka om kissnödigheten och förstoppningen! Men en lär sig leva med det mesta! Magen är redan rätt bullig, men det är mest fett faktiskt… Bäst är ju de större brösten, även om de är ivägen när jag försöker sova!

Det jag ser fram emot minst är foglossningen, jag har ju sk hypermobilitet i mina leder. Det är därför mitt knä så lätt går ur led. Vid en graviditet blir foglossningen extremt jobbig på oss med överrörlighet, dessutom kan det sitta i länge efteråt. Därför kan det bli lite jobbigt med mitt jobb ibland, som med lastbilen jag hade i onsdags då det blir stor belastning på bäckenet. Planen är att jobba så länge det går, men redan idag får jag hjälp med tunga lyft och kunder som bor 3 trappor upp utan hiss. Absolut sista arbetsdagen blir 10e april, men troligen kommer det inte gå längre än till februari, max mars. Vi får se! Jag mår ju bra av att röra på mig så hoppas ju det ska gå länge.

Vad säger ni om mitt lilla mirakel? Härligt va?

ultraljud4-officiell

 

Men inte nog med att vi blir föräldrar, vi kommer dessutom i februari få ytterligare en pälskling i familjen! Vi välkomnar då lilla S* Pinkalicious Pralin till oss, hon kommer få namnet Soto som tillhör samma ordfamilj som Uchi och Deshi. Det är en term inom aikidon, där du säger att du åker på en Uchi Deshi – dvs ett läger hos mästaren där du bor i dojon. Men du kan också åka på en Soto Deshi, då bor du istället utanför dojon. Deshi betyder student, Uchi inomhus och Soto utomhus =) Nördigt javisst.

Hon är född 15e november, så lite drygt 5 veckor gammal. Troligen är hon bruntabby, jag har tidigare haft en bruntabby men hon var inte alls lika fin som Soto är. Ska bli otroligt spännande att se hur hon utvecklas – och hur hon går ihop med pojkarna! Planen är att ställa ut henne och även framöver starta vår egen uppfödning. Men det får vi se när och hur, i och med den lilla människobebisens ankomst!

Suzanne är en helt otrolig kattuppfödare, med ett mycket nära förhållningssätt till sina kattungar. Soto var ju ensam i sin kull och får därmed hur mycket uppmärksamhet som helst av Suzanne och de vuxna katterna Vanilj (mamman), Choklad och Mazarin. Hon är extremt charmig, orädd och busig, så förhoppningsvis kommer hon blir en helt annorlunda typ av katt än Uchi och Deshi, jag hoppas ju på en knäkatt förstås! Som jag har saknat den villkorslösa kärleken sedan Wendy dog…

Kolla in fler bilder här hos Suzanne! Följ dem också på Instagram under namnet @suzannes =)

10847085_10152970692804553_365900943_nIMG_3212-768x1024

Det var väl en julhälsning som heter duga?

Nu återstår bara att hälsa alla mina fina läsare en riktigt God Jul! Jag hoppas du får en underbar jul med dina nära och kära. Vi åker ju till Valdemarsvik fram till nyår. Bloggen är nog åter igen på måndag den 5e januari. Men jag kommer ju svara på era kommentarer och jag finns ju på instagram! @akrogirl heter jag där fortfarande =)

Läs här på Anders blogg också!

Stor kram från djupet av mitt hjärta!

43 tankar på “God Jul! Och vi har har något att berätta…

 1. Grattis till er båda för båda era nya barn! Vad roligt!
  Jag har läst bloggen länge man aldrig kommenterat innan men nu var jag tvungen, det är ju en superrolig nyhet! Grattis grattis!
  God jul

 2. Grattis såklart! Det är ju jättestort. Hoppas såklart det går jättebra hela vägen foglossning till trots.

  Och katt-bebis också, det skulle jag också vilja ha, människobebisar är jag nog klar med efter tre stycken.

  1. Tack! <3 Ja, vi kan inte leva utan vare sig barn eller katter, kanske blir mycket på en gång men det är det värt =)

 3. Stort grattis till er båda!!
  Barn är fantastiskt och vi fick hem en sphynxbebis för en månad sedan så du kommer ha ett fartfyllt år framför di :-D!

 4. Grattis =) Va roligt och fantastiskt, jag ska oxå ha i början på juni =) Just nu e jag i vecka 17 =) Jag har en liten fråga till dig bara. Du lackar ju alltid naglarna precis som jag gjorde innan jag blev gravid. Jag slutade lacka när jag blev gravid eftersom det är massa kemikalier hur ser du på det? Har du tänkt något på det?

  1. Grattis!
   Jag har inte brytt mig om det faktiskt. Men jag har inte swatchat sedan plusset så har kanske dragit ner lite på det. Kan inte oroa mig för allt vettu :)

 5. Jag har varit lite bloggoff under julen och nyår så har missat detta. Vilken fantastisk julhälsning! Stort grattis till både bebis och pälskling och god fortsättning till dig och Anders!:)

Kommentarer är stängda.