18 juli, 2024

Recension: Kese Silk Hamam Glove

Jag bytte paket med fina Aylin i Turkiet härom månaden och fick bland annat handsken ni ser på bild bredvid (eller en likadan), en Haman Spa Glove eller Kese i silke. Och OMG…

hamanJag duschar ju inte så ofta, men de två gånger jag har använt denna har jag märkt stor skillnad. Huden är lenare, mindre knottrig och jag har återfått lystern i huden på benen. Den här vanten, tygbiten, är gjord i 100% silke och används traditionellt i Turkiet vid deras Haman-bad. För hemmabruk fungerar den som så att du först duschar varmt några minuter för att sedan kraftigt skrubba huden. Ungefär samma princip som de där vanliga skrubbhandskarna alltså, men skillnaden ligger i resultatet.

De här vantarna är mycket rivigare! Hårda som bara den utan att riva. Lite knöligt är det eftersom den inte stannar uppe på handen, nästa gång jag köper en egen sådan här får det bli en vante alternativ en med knytband. Men jag älskar resultatet!

Så här står det på eBay, för en liknande vante:

Turkisk Badvante är det mest effektiva, prisvärda och bekväma sättet att få en naturlig, full kroppspeeling och spa-behandling i bekvämligheten av ditt hem.

Fördelar

Med hjälp av en peelingbadhandske kan du uppnå detta för din hud:

  • Avlägsnar döda hudceller
  • Främjar tillväxten av nya friska celler
  • Ökar blodcirkulationen i huden
  • Hjälper din hud andas och eliminerar toxiner
  • Minskar spänningar och vitaliserar hudceller
  • Eliminerar förstorade porer och pormaskar
  • Hjälper till att förhindra uppkomsten av akne genom att öppna tilltäppta porer
  • Mycket effektiv för att minska celluliter om de används regelbundet
  • Förhindrar inåtväxande hår
  • Eliminerar torrhet genom återfuktning av huden
  • Mjukar upp och ger ljusare hud
  • Förbättrar hudton och fasthet
  • Hjälper penetration av hudvårdsprodukter genom att öka deras effektivitet
  • Rekommenderas av dermatologer

Jag kommer aldrig använda något annat igen! Dessutom tar den ingen plats, torkar fort och kostar inte mer än 49 kr på Bastukällans sida!

English: Loving my Turkish Bath Mitt in 100% silk I got from my friend Aylin! 

Produkt: Turkish Bath Mitt, eller Hamam Silk Glove
Betyg: 4 av 5, åtminstone denna version utan knytband.
Pris: Ca 80-150 kr på eBay.
Köpa igen: Ja
Inköpsställe: Bastukällan

6 tankar på “Recension: Kese Silk Hamam Glove

 1. Jag har också en variant på den och ääälskar den :) Den gör faktiskt gott för min hud. De klassiska skrubbvantarna tyckte jag om innan jag fick vanten men de kan kasta sig i väggen nu, dessutom verkar vanten också vara mycket mildare mot huden, och om inte till och med mer effektiv än skrubbvantarna. Så behövs inte så mycket av tvål/duschkräm heller för med min blir det ett herremassans lödder med en liten klick.

  1. Vad roligt att höra! Jag tycker också den här är mycket bättre än vanliga vantar, förutom användarvänligheten då. Underbar! Ett måste för alla! :D

Kommentarer är stängda.