19 juni, 2024

Recension: Palina High Definition Loose Powder

Jag kom i kontakt med Palina på Daisy Beauty Expot i januari, jag fick hem deras hudvårdsprodukter (som jag ännu inte börjat använda) samt ett annat puder. Men efter mässan läste jag om deras High Definition Loose Powder och fick även den att testa.

 

Detta är beskrivningen av Palina High Definition Loose Powder:

En helt ny typ formula av mattande puder! High Definition Powder från Palina, eliminerar omedelbart alla spår av glansig hud och ger en perfekt, matt yta utan ett minsta spår av synligt puder. High Definition Powder är transparent och passar de flesta. Ett av de utmärkande egenskaperna för den här produkten, är att den ger det mest matta resultatet du kan tänka dig, utan att det lämnar några synliga spår. Det kan användas ensamt, eller ovanpå makeup. Man kan enkelt bättra på under dagen utan att det blir en pudrig yta, även om huden är blank.
 
Formulan är lätt och oerhört dryg (använd sparsamt av produkten). High Definition Powder är baserad på en blandning av stärkelse och pulver, som blandas med huden och förblir osynlig. Optiskt sprider det inkommande ljusstrålar på huden, vilket resulterar i en matt look med mindre framträdande linjer och porer. Resultatet syns även i HD-upplösning (kamera), varav namnet.
 
Fri från talk, mineralolja och parabener.

 
Till att börja med tyckte jag inte alls om det. Det la sig i mina porer och hjälpte inte med glansen. Det blev kakigt och trist. Inte direkt det resultat du vill ha när du lagt en bra grund och bara vill toppa liksom. Men så började jag använda min fuktade beautyblender och då blev det perfekt!

Med beautyblendern trycker jag in pudret i huden (ovanpå min foundation) istället för att vara svepa med en borste eller puff. Resultatet blir därmed bättre eftersom jag trycker in pudret i porerna. Jag tycker att huden blir blurrad och väldigt len.

En look med pudret

Hållbarheten är också bättre, eftersom den inte bara sveps på ytan. Huden känns len länge även om den ser lite blank ut efter några timmar.

Nu har jag inte jämfört detta med andra lösa puder applicerad med beautyblender, men tycker verkligen om det här pudret. Minus för en något opraktisk sifter, varför har de inte en skjutlucka över hålen? Blir ju lite spill med de hålen som är i den.

Men i övrigt, toppenpuder som dock är lite dyrt.

Betyg: 4 av 5

Betyg: 4 av 5.
Pris: 395 kr
Mängd: 6,5 g
Köpa igen: Kanske, om jag hade pengarna
INCI: Polymethyl Methatryiate, Zea Mays Starch/ha Mays (Corn) Starch, Silica, Glyceryl Caprylate, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Mita, Dehydroocetk Acid, Sothic Acid. May contain (+/- ) Iron Oxides (177492, (177491, (177499.
Inköpsställe: Palina.se