19 juni, 2024

Recension: Bio2You Organic self tan

organic-self-tanTidigare i våras fick jag ett paket med pressprover från Bio2You, jag har inte testat allt ännu men en av de produkter som jag faktiskt använt är deras Organic Self Tan.

Jag har en hel del olika bus-produkter, men oftast är de tjocka krämer som antingen blir knallbruna direkt eller som kräver applicering under flera dagar för att ge ett resultat. Eller så blir jag randig och fläckig vilket inte direkt var tanken. Bio2You Organic self tan är annorlunda på så sätt att den appliceras som en spray, vilket inte är något problem på benen men är lite jobbigt i ansiktet. Visst fungerar det att spraya, men det blir ju lite random vart det hamnar eftersom du måste blunda…

I-landsproblem verkligen…

Resultatet däremot är bra, det ger en effekt efter en gång som är tillräcklig för mig. Inte för orange och inte för mycket heller. Dock luktar den ju som bus brukar, irriterande nog.

Såhär står det i säljtexten (google-översatt, justering av texten av mig):

100% naturligt ursprung av oljor och extrakt

Denna naturliga brun utan sol är fri från otäcka kemikalier, färgämnen och alkohol, vilket gör den till en av de renaste bus som finns. Det ger sund solbränna samtidigt som den återfuktar huden. Berikad med E-vitamin, ekologisk Havtorn, aloe vera, valnöt, morot och solrosolja, är det en revolutionerande naturlig tanning – perfekt för att få en frisk, naturlig solbränna utan skadlig solexponering.

ANVÄNDNING: Skaka väl före användning. Applicera genom att spraya på ren, exfolierad hud varje dag i 5 dagar, sedan applicera på nytt regelbundet för att bibehålla färg eller om endu vill ha en mörkare färg. När du applicerar bus:en, arbeta långsamt och gnugga in produkten helt. Resultaten beror på hudtyp, frekvens och kvantitet i appliceringen. Raka dig inte, bada eller simma i minst en timme eller två efter applicering av produkten. Undvik kontakt med ögon, läppar och slemhinnor. Endast för utvärtes bruk.

 

Klart det inte är den bästa jag testat, men jag uppskattar att den har rena ingredienser. Lite dyr kanske så kommer förmodligen inte införskaffas igen.

English: Bio2You Organic Self Tan with organic ingredients, it works! 

_

Produkt: Bio2You Organic self tan
Betyg: 4 av 5
Pris: 235 kr
Mängd: 100 ml
Köpa igen: Nja
Inköpsställen: Bio2You
INCI: Aqua, Aqua, Dihydroxyacetone, Polyglyceryl-4 Caprate, Glycerin, Erythrulose, Citrus Aurantium Dulcis Water*, Aloe Barbadensis Gel*, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract*, Juglans Regia (Walnut) Shell Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Hippophae Rhamnoides Oil*, Lactic Acid, Lonicera Caprifolium Extract, Lonicera Japonica Extract Citrus Aurantium Dulcis Oil, Sodium Dehydroacetate, Limonene, Citral, Linalool. * from organic plantation
Analys INCI: Inga varningar på CosDNA.