19 juni, 2024

Recension: Devaz Aloe Vera Gel

12496867-origpic-f37777Tidigare i våras kom jag tvåa i en tävling i Hardcore – No’Poo-gruppen på Facebook! Wohoo! Vinsten var en aloe vera från Devaz, vilket ett ett svenskt märke med produkter tillverkade av Susanne Bilski.

Hardcore No’Poo-gruppen är som det låter hardcore och där accepteras inga halvdana grejer. Den här aloe veran är den renaste som finns att få tag på – förutom att skaffa sig en egen planta och bryta blad av förstås. Aloe Vera är så bra att använda, på små brännsår eller torr hud. Aloe Vera är ett måste i varje hem måste jag säga.

ALOE VERA-GEL, 100ml

Produkten innehåller torkad koncentrerad aloe vera motsvarande 400% aloevera juice.

Ingrediens: Aqua, Aloe barbadensis leaf juice powder 1:200*, Glycerine* (raps), Amorphophallus Konjac Root Powder, Glyceryl caprylate (kokos), p-Anisic acid (basilika). *cert. ekologiskt odlad.

Jag använder den här ganska ofta, smörjer torr hud och använder i håret när det är flygigt. Den luktar gott, det vill säga den luktar aloe vera och inte någon parfym. Den känns ren och har alla de egenskaper jag efterfrågar. Möjligen att den torkar lite stelt, men de gör de flesta rena aloe veror.

Jag är mycket nöjd med denna och kommer köpa en ny när den här är slut!

Så vad var det för tävling? Jo, frågan var vilket ens bästa hardcore-tips är. Vad som varit mest revolutionerande och användbart. Mitt tips var följande:

WOW vilka priser och fantastiska produkter ni tagit fram! 

Mitt bästa HC – TIPS är helt enkelt bra självförtroende. Att våga testa knäppa grejer, att skippa att duscha varje dag av rädsla för vad andra ska tycka eller tvätta håret en gång veckan och ändå våga strunta i att håret är stripigt. Med tiden vänjs kroppen också med resultatet av mindre fett år och illaluktande svett – men det krävs alltså lite självförtroende och en vilja att uppnå något större. 

Svårt tips kanske men det som varit till bäst hjälp för mig.

Lökigt va? Men så är det faktiskt. För mig har inte produkterna i sig spelat så stor roll, jag är inte känslig för något speciellt utan min största utmaning var att våga lukta. Att våga gå ut med otvättat hår på femte dagen och med en härlig doft av kvinna. Utan det självförtroende jag besitter hade det varit svårt, jag kände en person som inte klarade av att gå med smutsigt hår eftersom hon blev mobbad för det som barn. För en del sitter det hårt fast.

Jag tror jag fick 20 likes för detta, vinnaren Sofia Johansson fick 41.

Vinnarens tips då, jo detta:

Mitt bästa HC-tips är en delad vinäger- och oljeflaska att ha aloe vera och ansiktsolja i! 

Jag har förgäves letat efter en allround-ansiktskräm eftersom jag tycker det är bökigt att blanda fukt och fett på egen hand – det blir ofta kladdigt och lite på måfå. 

Då kom jag på att jag kunde använda en sån här flaska. Man vrider på munstycket för att reglera hur många procent olja vs aloe(eller annat) man vill ha, och kan variera efter dagsbehovet av fukt och fett! Noll kladd och vätskorna hålls separat = hållbarheten försämras inte. Briljant om jag får säga det själv! Er olja och aloe skulle passa PERFEKT i denna  P.S. Går även att blanda olja + aloe till håret!

Och varför det är viktigt för mig: Har haft känslig hud hela livet och fått kämpa för att hitta saker som funkar, allt från tvättmedel till mat och kosmetika. No poo har gjort mig uppmärksam på vad det är som är bra/dåligt och varför!

Bra tips va?

Har du några bra tips att dela med dig av?

English: Pure aloe vera from Devaz, wonderful to use for everything!

_

Produkt: Devaz Aloe Vera Gel
Betyg: 5 av 5
Pris: 128 kr
Mängd: 110 ml
Köpa igen: Ja
Inköpsställen: Devaz
INCI: Aqua, Aloe barbadensis leaf juice powder 1:200*, Glycerine* (raps), Amorphophallus Konjac Root Powder, Glyceryl caprylate (kokos), p-Anisic acid (basilika). *cert. ekologiskt odlad.
Analys INCI: Inga varningar på CosDNA.