Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Den här boken, Vår bästa tid av Penny Vincenzi, fick jag av mamma i julklapp. Det tog ett tag innan jag satte igång att läsa den, vilket jag ångrar nu eftersom det är en riktig feelgood-bok!

Vår bästa tid handlar om en trafikolycka på en av Englands stora motorvägar, M4. Det är lite svårt att beskriva den, för den berättar om flera olika människor som på olika sätt binds samman av denna olycka. Den berättar om dem före olyckan, varför de  var där just då. Den berättar om händelserna på själva platsen, bland ond bråd död och lyckliga händelser. Och det tar upp vad som händer sedan. Nya par som bildas och andra som äntligen blir verklighet efter 60 år. En central händelse är den välgörenhetsfestival som planeras av några av de som var med i olyckan och som sker i slutet av boken.

Kort sagt, svårbeskriven bok, men mycket läsvärd. Välskriven, rolig på sina ställen, dramatisk och sorglig på andra. Så får du tag i denna, läs den och lämna din egen verklighet för ett tag! Den är dessutom tjock, men den tid det tar att läsa denna är nästan enbart värd det!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Feelgood skönlittertur | ISBN: 9789100124380 | Antal sidor: 542

Det är en av sommarens varmaste dagar. Åskan hänger i luften och trafiken tätnar på motorvägen in mot London. En lastbil får sladd och utlöser en seriekrock som kommer att förändra livet totalt för ett stort antal människor.

I Penny Vincenzis nya roman får vi möta några av dessa: Toby, gravt försenad brudgum med mörka hemligheter på sitt samvete. Georgia, skådespelerska med chans till drömrollen – men bara om hon kommer i tid. Jonathan, framgångsrik läkare vars hustru tror att han är på väg hem från en konferens. I bilen sitter hans älskarinna Abi. Mary, en äldre dam som ska möta sin ungdoms stora kärlek på flygplatsen.

Med stor skicklighet väver Penny Vincenzi samman dessa berättelser till en oförglömlig historia om liv, död och kärlek

Comments are closed.