19 juni, 2024

Någonstans inom oss av Kajsa Ingemarsson

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Den här boken fick jag av mamma, hon trodde att den skulle beröra mig – och det gjorde den verkligen. En mycket välskriven bok som verkligen berör på djupet.

Någonstans inom oss av Kajsa Ingemarsson handlar om Rebecka, en framgångsrik kapitalförvaltare som helt enkelt fått nog. Hon är gift, tjänar sjuka mängder pengar och har ett riktigt bra liv. Men ändå bestämmer hon sig för att hoppa från en bro och ta sitt liv. Problemet är bara att halvvägs ner ångrar hon sig. Hon inser att hennes man faktiskt älskar henne! Men det är försent, hon ligger tillplattad på vägen nedanför och polisen måste framföra dödsbesked till hennes man.

Vartefter boken går får vi veta mer om hennes liv, om hennes hemligheter och barndomen. Vi får följa hennes man och hans sökande efter svar, bland annat genom att prata mycket med hennes syster. Samtidigt finns Rebecka där hela tiden, som en osalig ande rent ut sagt. Hon försöker övertyga sin man om att hon verkligen älskar honom.

Svårt att berätta mer utan att förstöra hela boken, men den stannar kvar i mig. Just att självmord är en självisk handling som bara lämnar kvar smärta, inte löser något. Och hur de vi älskar finns kvar, inom oss.

Läs den, mycket välskriven dessutom! Bra språk och ett fint flöde.

Betyg: 5 av 5 | Genre: Roman | ISBN: 9789113036663 | Sidor: 373

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna och lever i ett till synes lyckligt äktenskap. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. Finns det en återvändo när det värsta har hänt?

En sen höstkväll står en ensam kvinna vid ett räcke på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller.

Rebecka har redan fattat sitt beslut, men i samma stund som det är för sent ångrar hon sig. När polisen knackar på hemma hos maken Mikael krossas också hans värld, och livet blir aldrig mer detsamma för någon av dem.

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Hur ska Rebecka kunna ställa allt till rätta igen? Vid sin sida har hon Arayan, den skyddsängel hon inte tror på och till en början inte vill kännas vid. Ängeln försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut. Men Rebecka lyssnar inte. Det enda hon vill är att återförenas med Mikael, och hon dröjer kvar vid sin mans sida för att rädda deras relation.

Då hon sammanförs med några andra vilsna själar blir hon motvilligt varse hur avståndet mellan henne och Mikael går djupare än hon velat se. I sin längtan efter närhet tvingas hon konfrontera rädslor och föreställningar om vad som egentligen är kärlek.

För Mikael blir Rebeckas död början på ett sökande efter vem hon egentligen var. Ett sökande som för honom allt längre bort. Rebeckas mardröm har blivit verklighet, och hon kan ingenting göra.

Men kanske finns det ändå ett sätt att låta kärleken segra. För den som finner modet att släppa sin älskade fri.

7 tankar på “Någonstans inom oss av Kajsa Ingemarsson

  1. Boken var helt underbar,jag blev helt tagen,har precis lyssnat på ,Kajsa läser så bra.
    Jag har läst alla Kajsas böcker
    Med vänlig hälsning
    Monique Markne

Kommentarer är stängda.