Jag har visst glömt att skriva om den här boken! Färden genom mangroven av Maryse Condé från 2007 är ännu en berättelse om öarna i Karibien som ingår i EU. Denna gång är ramberättelsen den om Francis Sancher som kommer till Riviére du Sal (om jag inte minns bynamnet helt fel) och vänder upp och ner på hela byn. Något är fel med denna man och alla undrar över hans bakgrund.

Boken är uppbyggd kring hans död och hans likvaka och det är de som vakar vid hans dödsbädd som berättar om honom. Det är alltså en massa olika berättelser om hur de mötte Sancher och vad som hände. Ingen lyckades dock få reda på hans hemlighet fullt ut, men tillsammans med alla berättelser får man bit av bit av hans historia klar för sig.

Condé är en mycket bra författare, som skriver helt i min stil.

Betyg: 4 av 5

I en liten by på Guadeloupe hittas en dag utbölingen Francis Sancher med ansiktet djupt nertryckt i leran. Den hemlighetsfulle och vemodige Sanchers död blir upptakten till en berättelse om kärlek och hat, om rädsla men också om försoning. En vacker och sammansatt roman av den karibiska litteraturens Grande Dame.