Jag har bara deckare hemma just nu, så jag är lite mätt på genren. Denna bok, Höstoffer av Mons Kallentoft, blir därför den sista för ett tag. Men det är en värdig avslutare! För det är en spännande bok. Tröttsamt skriven, med korta avhuggna meningar och de dödas tankar. Men berättelsen är spännande och sammanhängande.

Det bästa är nog dock att den utspelar sig i Linköping. Jag har bott där några år och känner därför igen platser och gator, så det blir lite kul. Just den här boken handlar om Jerry Peterson som köper slottet Skogså av släkten Fågelsjö. Han hittas en morgon mördad och vår hjältinna, kriminalinspektör Malin Fors, sliter tillsammans med sina kollegor för att lösa fallet. Samtidigt kämpar hon med begynnande alkoholism och skuldkänslor för vad som hände hennes dotter i förra boken, Sommardöden.

Bra bok, spännande hela vägen men tröttsamt skriven.

Regnet vräker ner över slottet Skogså och i vallgraven flyter Jerry Petersson. Advokaten och den nya slottsägaren, känd för sin hänsynslöshet. Hur har han hamnat i vallgraven och vem har lämnat honom där?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som med allt annat än glädje sålde sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

 1. Så du tycker också han skriver ”tröttsamt” ? JAghar bara läst Midvinterblot eller vad den första nu hetter, o bestämde mig för att inte läsa fler. Men nu har jag lyssnat på Höstoffer o Vinterlik. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dem,jag måste ju gilla dem,annars skulle jag inte lyssna på dem, trots att jag tycker så Illa om Malin Fors . Kluven-

 2. Jag kan tänka mig att de är lite jobbiga att läsa men att lyssna på är de helt okej, då flyter de dödas tankar in väldigt bra i texten.

  Jag lyssnar nästan bara på böcker nuförtiden, det är så skönt.

  Hoppas det är okej i värmen

  • Malin Fors är riktigt irriterande ja, men samtidigt har man sympatier för henne också. Men talböcker kan man ju bara lyssna på om man inte gör annat samtidigt…

 3. Men Karin:-) Kan du göra annat medan du läser bok då? ;-) Man lär sig göra annat allteftersom, jag är jätteduktig på att sova medan jag läser ;-) Just nu sitter jag och lyssnar, blogga facebooka laga mat vara ute o shoppa funkar utmärkt medan man lyssnar.

  Tjingeling

Comments are closed.