29 mars, 2024
Okategoriserade

Äntligen hemma igen

Äntligen är världens mest älskade katt hemma igen! Hon var väldigt lugn på sjukhuset, veterinären berättade vad de hade gjort och vad de hade hittat – vilket var absolut ingenting. Hon är mycket piggare nu än sist jag såg henne iaf, otrolig lättnad! Jag fick också se hennes röntgenbilder av bröstet och buken, så sött litet hjärta hon har!

Så sött faktiskt att jag köpte röntgenbilden på hennes bröstkorg med hjärtat! Lägger upp den bilden sen, när jag scannat eller fotat av det. Kommer sätta upp den nånstans i lägenheten. Lite nördigt eller?

Sedan måste jag faktiskt påminna om mitt inlägg om Insplanet tidigare i veckan! Minns ni att jag skrev:

En försäkring kan tyckas vara en onödig utgift i ett hushåll med tajt budget, men händer det något är en försäkring guld värd. Att behöva avliva sin katt pga en simpel men mycket kostsam skada utan en försäkring måste ju vara skäl nog.

Inte anade jag då att jag skulle behöva min kattförsäkring, för första gången på nästan 10 år! Jag har betalat 62 kr per månad för henne i åtminstone 16,5 år men aldrig tyckt att det varit en onödig utgift. Jag har dålig koll på dock vad den gäller, men jag tror att det är vanlig veterinärvård med 3 000 kr i självrisk. Jag vet hur viktigt det är med försäkringar och skulle aldrig kompromissa på den punkten.

Men som sagt, idag när jag hämtade ut mitt lilla troll fick jag betala 2 600 kr, istället för 10 200 kr som det skulle ha kostat utan försäkring. Ok, jag hade givetvis betalat det ändå, men jag är riktigt glad att jag har en försäkring.

Så SLARVA INTE med era djurförsäkringar!!!


11 tankar på “Äntligen hemma igen

  1. Åh vad skönt att hon är hemma och mår bra. Jag skulle också köpt röntkenplåten tror jag. hihi! Så sött ju. Skaffade faktiskt försökring för ca 2 veckor sedan. På tiden då missarna ska få bli lite halvutekatter på nya uteplatsen. :D
    .-= » Sannas senaste inlägg: Sortera =-.

  2. Jag blir så oerhört glad och lättad över att Wendy är hemma och mår bra igen:) Noterade dessutom att vi fyller år på samma dag, hon och jag. Jag lovar att äta en extra bit tårta till hennes ära!

  3. Skönt att hon är hemma igen, lilla tufsan. Vi har tänkt på er…

    Bra att du påminner om försäkring. Alla mina djur har alltid varit maximalt veterinärvårdsförsäkrade (hos Agria) och förr eller senare behövs det. Så dyrt är det inte per år och den skillnad det gör när man står där med sitt sjuka djur är enorm.
    .-= » Sminkans senaste inlägg: NYX Sunday Afternoon =-.

  4. Skönt att läsa att allt har gått bra! Och det -är- viktigt med försäkring, speciellt om man inte har så mycket pengar. Jag har inte det och skulle mina katter bli sjuka och inte ha försäkring så skulle de nog bli avlivade för jag skulle helt enkelt inte ha råd. :(

  5. Sminkan och Dina: Ja fy, tänk att behöva välja på att behandla eller avliva, så hemskt! För mig var det aldrig någon tvekan, hade hellre tagit ett banklån om det hade behövts men alla kan ju inte det heller.

    Förstår inte hur man kan välja bort en försäkring, 62 kr som Wendys kostar i månaden är ju typ två kaffe på stan!

    Sanna: Bra att du skaffat det nu men yikes att du inte hade det innan!

  6. Alla mina kissar är också försäkrade. Två av mina katter har verkligen gjort att jag blivit tacksam för att jag hade dem försäkrade.
    Sötnos blev väldigt sjuk när hon var liten i kattsnuva och fick ligga på djusjukhus i 10 dagar, de opererade tom in en shunt för matning. Det gick på över 20 000 kr men tack vare försäkring så blev det bara 7500 kr.

    Aratron har haft hudproblem sen har var liten och har nu på äldre dar också fått lite problem med hjärtat så han har också varit inne en hel del…
    .-= » Linas senaste inlägg: H&M Pink Me Later =-.

  7. Så skönt att få hem henne :-) Jag har visst missat att W är så pass gammal o_o
    Min Charlie klarade sig i lite drygt 18 år,då hade jag haft honom nästan halva mitt liv.
    .-= » SoPs senaste inlägg: Jag vägde =-.

  8. Så skönt att faran är över! Hoppas hon piggnar till ordentligt och får vara med dig i många år till!

    Jättebra att du påminner om försäkring! Jag försäkrade vår älskade leguan när vi tog över henne och det har verkligen lönat sig. Vi betalar 5-600 kr/år och har p g a två steriliseringar (hon har återbildade sina äggstockar efter den första och fick nya ägg som hon inte kunde lägga) och en svansamputation haft veterinärkostnader på runt 25-30000kr på de tre åren vi har haft henne. Leguaner är känsliga djur… (Och vår älskling är dessutom väldigt rar och gosig, tro det eller ej!)

  9. Gott att höra att hon är hemma igen.
    Försäkring är verkligen ett måste, jag hade en hel del strul med Chriz öga när han var ung och det var många sköna tusenlappar som jag slapp att betala tack vare försäkringen.

    KRAMkram … och en stor blöt puss till Wendy

Kommentarer är stängda.