Jag fick en inbjudan idag från Bindefeld, till Apotekets största hälsosatsning någonsin. I Apotekets Hälsokoll (jag länkade till Apotekets hälsotjänster nu, eftersom Hälsokoll inte verkar ha kommit upp på deras websida än.) kan man testa sina värden och levnadsvanor och också hur man ska minska riskerna för hjärt-kärlsjukdom – som ju är vår tids största folkhälsoproblem. Dessutom får man tillgång till ett webbstöd och en personlig hälsocoach om man vill ha hjälp att ändra sina vanor.

Inbjudan gällde en pressfrukost, vi får se om jag tar mig till Stockholm för att delta i den. Men medverkande då är Ebba Blitz (moderator), Maj-Lis Hellenius – professor vid Karolinska Institutet och livsstilsexpert med inriktning på hjärt-kärlproblem samt Eva Fernvall – varumärkesdirektör Apoteket AB.

Med inbjudan kom ett geléfyllt hjärta, en Magic Hot Pack! Gulligt som fan, men förutom att tänka på det obvious – hjärtproblem – tänkte jag också på Apoteket Hjärtat. Jaja, hjärtat iaf är en värmedyna som aktiveras genom att man bryter metallplattan som finns inuti. Den är helt återanvändbar, efter att man tryckt på plattan bildas en kristall som frigör värme i ungefär 30 minuter. Sedan kokar man bara hjärtat i 10 till 20 minuter inlindad i en handduk så återställs den till vätska igen.

Ska bli spännande att testa framöver, har väl mens om en vecka eller nåt och lite mensvärk brukar jag alltid få.

Okategoriserade

Comments are closed.