Dags för en recension då, av Smashbox Anti-Shine. Jag har ju redan strött lovord om denna produkt och jag måste nog fortsätta tillstå att den är väldigt bra. Nu vet jag inte om den är bättre eller sämre än Dr. Brandts version, eftersom jag inte haft tillfälle att prova just den än.

Som den här fungerar så ska man stryka på ett tunt lager över t-zonen, de områden som du vet med dig att du blir fet på under dagen. För mig är det runt näsan och på kinderna, på näsan och på pannan. Jag tar först min vanliga dagkräm, sedan anti-shine och låter den torka ca 30 sekunder. Känslan är att det blir ganska stramt, men det känns inte obehagligt på nåt sätt. Smashbox rekommenderar att man använder deras primer över, men jag upplever att den är för fet för det. Det finns ju en mer lightvariant som kanske funkar bättre. Jag har testat både med och utan och trivs bättre utan primer.

Därefter har jag haft på foundation, concealer och puder. Allt anpassat för fet hud – även om det inte märktes före anti-shine. För den fungerar verkligen! Det blir inte så matt och torrt att det ser pudrigt ut, men det blir inte så fett att det blir oljigt. Däremot har jag märkt några gånger över näsan att foundationen rinner av. Det fäster inte riktigt på anti-shinen. Men det kan lika gärna bero på att jag haft för tjockt lager av foundation.
Dryg är den definitivt, jag tar en klick mindre än en ärta varje gång så den bör räcka ett halvår eller så. Mer än en ärta behövs definivt inte, den ska inte läggas på som en kräm utan bara just där det blir oljigt.

Betyg: 4+ av 5, minus för att sminket rinner av på näsan ibland.

  1. Wohoo låter som en riktigt bra produkt, nu blev jag ännu mer sugen på den! Så den är inte portäppande? Inte så kul ifall man skulle få finnar av den… :/

Comments are closed.