28 mars, 2024
Okategoriserade

Vekk – Anti Acne Cream

Jag lovordar som bekant B5. Jag önskar att jag visste att det hjälpte när jag var 15 och sminkade över alla finnar med 3 cm tjockt lager av Clerasils täckstift. Men nu är jag 32 och min hjärna har fyllts med en massa dumheter och klokskaper sedan dess och jag blev väldigt hjälpt av B5 i höstas.

Men, ja, sedan dess har jag helt enkelt inte orkat ta det. Det är ju ett pulver som smakar riktigt illa och jag brukade blanda ner det i te med en massa socker för att klara av smaken. Men ja, jag glömde bort det mer och mer. Vilket väldigt tydligt syns på min hud! Det är finnar precis överallt, runt käklinjen, tinningarna, pannan och på kinderna. Allt sådant slapp jag förut i höstas och det var så skönt. Jag slapp också det feta huden, den var mycket finare och renare hela tiden.

Så, jag har därför köpt Vekks Anti Acne Cream, som är en helt vanlig kräm som går att ha under sminket om det är så. Jag kommer ha det på nätterna, på dagarna använder jag en kräm med spf. Jag testade den för första gången igår och blev besviken på att den var så vattnig. Hade jag haft Vekks produktutvecklingschef i närheten hade jag talat om för honom/henne att dra ner på vattnet och göra krämen mer dryg. Som det är nu kommer den ta slut på två veckor. Men den torkade in väldigt snabbt och kladdade inte, så vi får ju hoppas att den hjälper.

179 kr för 50 ml, plus frakt på hutlösa 98 kr – för en liten tub i ett vadderat kuvert! Men de tar åtminstone faktura, alltid något.

Ingredienser

En kräm innehållande ingridienser som jobbar för att reducera och motverka uppkomsten av acne. Kontrollerar produktionen av sebum (hudfett). Verkar mjukgörande och ant-inflamatorisk på huden.

Ingridienser: Glycine, Lipoaminoacid, Sri Lanka cinnamon extract, Centella Asiatica extract, Chamomile extract, Triclosan, Jojoba oil, Isotretinoin, Salicylic acid, Vitamin E acetate, Allantoin. [plus en himla massa Aqua!]

Lägg märke till att de har Jojoba Oil i salvan, samt Salicylic Acid. Allt detta hade jag med andra ord kunnat koka ihop själv, utan Triclosan!

2 tankar på “Vekk – Anti Acne Cream

  1. Men eller hur, jag köpte deras flytande grej, men har också slutat med det eftersom det var så äckligt. Kan inte säga att jag märkte att det hjälpte dock. Näst får det bli piller, men då var man tvungen att ta en massa piller, eller hur?

  2. Sarah: Fast jag tycker att de hjälper, framförallt pulvret. Piller skulle jag inte rekommendera, du får äta typ 18 st under en dag för att få samma effekt som 3 matskedar pulver.

Kommentarer är stängda.