Jag skrev ju tidigare om Katthemmet Kompis som brunnit ner och jag nämnde också Fia-hemmet som finns här i Norrköping. Men givetvis finns det hur många kattorganisationer som helst som gör ett stort och viktigt arbete med att ta hand om alla de katter som tanklösa och hjärtefrusna människor lämnar ifrån sig som om de vore komposterbart material. Tänk den dagen då människan början dyrka katten igen som de gjorde på faraonernas tid, då upphör nog alla krig tror jag.

Anyway, en av dessa kattorganisationer är Östgötakatterna och det är en av mina läsare som har mailat mig och bett mig berätta om deras arbete.

Vilka är Östgötakatterna?

Vi är fyra personer med stora katthjärtan som alla ville göra något för de hemlösa katterna runtom i Östergötland.

Tillsammans har vi nu startat upp ”Östgötakatterna” och tills dess att vi är klara med vår hemsida har vi valt att blogga om vårt nystartade projekt här.

I nuläget arbetar vi enbart med hemlösa katter och tar oss därför inte an omplaceringskatter. Har du en katt du vill omplacera kan vi däremot tipsa om vart du kan vända dig.

/Lina, Malin, Maud, Bertil.

Besök deras uppstartsblogg här, som just nu skildrar arbetet med att fånga in katter.

Jag har som sagt var ingen möjlighet just nu att ta emot några katter, men det finns andra sätt att hjälpa alla dessa organisationer. Just Östgötakatterna kan du sätta in pengar på deras konto till:

Swedbank
Clearingnr:8480-6
Kontonr:914618599-7

Du kanske undrar varför jag inte kan ta emot några hemlösa katter om jag nu älskar katter så mycket? Well, jag älskar Wendy mer än jag älskar katter i sig. Hon är 16 år, fyller 17 i år och jag vill ge henne ett så kärleksfullt och lugnt liv som hon kan få. Jag vill att hon varje dag ska veta att hon är vår drottning här hemma och att hennes vilja och önskemål har hög prioritet hos oss. Hon var min absolut enda vän när jag var 15 år och det är hon helt enkelt värd nu på ålderns höst.

Och ja, jag har haft andra katter och hon är inte sig själv tillsammans med dem.

Okategoriserade
 1. Tusen tack Karin! Du har ett riktigt hjärta av guld. Wendy är en lycklig ”fluff-dam” som har ett sådant kärleksfullt hem.

  En underbar dag önskar jag dig!
  .-= » Evakueras senaste inlägg: Tisdag. =-.

 2. Åh, när jag läser en sån här sak så vet jag att alla människor inte är onda, det finns såna människor som du också! En helt fantastisk person är du Karin!
  Jag har fyra katter varav två är huskatter som ingen ville ha, som riskerade att dö. En femte kattunge räddade min familj i höstas, han bor nu hemma hos mina föräldrar. Jag önskar att jag kunde rädda dem alla, men vad gör man när pengarna aldrig räcker till?!
  Fast jag tycker lite synd om Nikita, min äldsta älskling som fyllde 10 år i somras. Hon är en typiskt perserkatt, väldigt lugn, men bestämd om hur hon vill ha det och får hon inte som hon vill kan det bli lite surt… :)
  Hon är väldigt fäst vid mig och betedde sig mer som en högljudd siames som liten, så vi trodde det skulle bli bättre med ännu en katt som sällskap. Men ju äldre Nikita blir, desto tydligare blir det att hon skulle ha varit mycket lyckligare som ensamkatt. Hon kan aldrig slappna av till 100% och är mer lekfull och pratigare när det bara är vi två hemma. Men det är ändå lugnt i gruppen, som tur är! Jag skulle inte klara av att placera om någon av dem.
  Fram för mer blider på Wendy, hon är så otroligt söt!

 3. Aww, tack hörni! Så himla god är jag inte men jag försöker…

  Tack för tipset Evakuera! Hoppas att Östgötakatterna får hjälp!

  Nikita: Jo, men så där var Wendy med när jag hade min andra katt Fanny. Hon blev mycket gapigare på egen hand och gosar mycket mer. Hon fattar hur bortskämd hon är liksom!

 4. Vilket fint inlägg! Jag har adopterat 2 katthemskatter. Egentligen har jag velat ha en birma hur länge som helst, men när det väl kommer till kritan så blir det ändå en katthemskatt. Det finns ju så många katter som behöver ett bra hem och båda kissarna som vi har adopterat har gått från världens skyggaste till världens mysigaste :)

Comments are closed.