29 april, 2024

Läsarfråga: ögonskugga i vecken

Jag fick en fråga i mailen samt en bild, som illustrerar det vanligaste problemet som finns vad gäller kombinationen ögonskugga och ögonlock. Nämligen det att det samlas i vecket. Så här skrev hon:

Hur lyckas jag att sminket håller tills kvällen utan att jag är helt flottig och ögonskuggan klumpat ihop sig till en korv i vecket?

Svaret är faktiskt väldigt enkelt: allt hänger på grunden. Genom att alltid lägga en bra grund håller allting så mycket bättre. Börja alltid med en ordentlig rengöring och smörj in ansiktet med en dagkräm som passar din hudtyp. Låt krämen sjunka in ordentligt innan du gör resten. Om du brukar ha problem med att din foundation rinner också bör du först använda en primer, Lumene har rätt bra produkter för detta.

Vad gäller ögonskuggan är det samma sak där, en bra grund. Jag brukar alltid ha foundation på ögonlocket med, men det är nog mest en smaksak. Men det viktigaste i hela min arsenal av smink är min primer från Urban Decay, deras Primer Potion som jag bla slaktade för någon vecka sedan. En del säger att en Paint Pot från Mac är bättre – det kan jag inte yttra mig om än men jag har en Blackground på väg hem så en jämförelse kommer senare. Även Lumene har en bra och prisvärd primer som fungerar.

Efter att jag använt UDPP pudrar jag även ovanpå ögonlocket, innan jag slutligen applicerar ögonskugga. Då håller det hela kvällen och lite till. =)

2 tankar på “Läsarfråga: ögonskugga i vecken

  1. Mitt enkla tips är att ha foudation i hela ansiktet + ögonlock och sen har lumenes ögonprimer på ögonlocket och lite under, det har blivit jättebra för mig som är totalt nybörjare … eller ska jag säga återbörjare:-)

    MyyZzs senaste bloggpost: NOTD

Kommentarer är stängda.