29 mars, 2024
Okategoriserade

Skuldsanering

Jag håller på att försöka skuldsanera min privatekonomi. Jag har har sagt upp alla prenumerationer av tidningar och fåniga strumpor och nu idag har jag varit på banken för ett lån för att betala tillbaka alla krediter. Jag har också kontaktat alla kreditställen för att säga upp mina konton och få en slutfaktura.

Jag måste få ordning på min ekonomi, jag har hamnat i en Lyxfälla och jag är inte uppfostrad på det sättet. Så, 5% ränta är bättre än 15-25%, eller hur? Även om jag måste betala 950 kr till banken varje månad i fem år, är det bättre än 2000-3000 kr varje månad på en massa krediter som det knappt går att bli av med pga höga räntor.

Nu är det bara CSN på 100 000 kr, skuld till Almi på 230 000 kr samt dumma Ledarnas a-kassa som vill ha 34 000 kr. Men de är lite mer hanterliga hoppas jag.

Har du mycket krediter?

10 tankar på “Skuldsanering

  1. Jag är rädd för krediter… vill helst inte utnyttja sånt eftersom jag är rädd för att förlora kontrollen.
    Har ju så att jag kan handla på faktura och kredit på tex La Redoute när jag skickar efter men annars så undvikerna jag krediter. CSNlån det är trevligt….min är på en 250 000 kr….

  2. Nä, inga alls. Visst har jag lån, CSN och bolån men inga krediter. Lever efter mottot att kan jag inte betala nu så ska jag inget ha. Spara först och köpa sen.

  3. Vad duktig du är som tar tag i det innan det går för långt!
    Krediter har jag klarat mig undan, däremot har jag huslån och skuld hos CSN. Tror det ör 140 000 kvar att betala till CSN och det tar ju sitt lilla tag…

  4. Jag hade det, men har nu bara en enda kvar.
    2006 blev jag ihop med någon första gången ever, och sambo efter en vecka typ. Efter det rullade det på, jag ville vara vuxen och ha vuxna saker. Det sket sig, och kärleken tog slut men jag stannade kvar ett halvår till för att annars skulle jag inte klara mig ekonomiskt, eftersom det var mig all skit stod på.

    Nu har jag bara ca 18kkr kvar hos L’easy, från början var det 30kkr och plus ett par skulder hos Komplett och Mastercard… Men nu är det bara Leasy kvar. CSN tänker jag inte bry mig om förrän jag är klar med skolan.

    Den mannen är borta och nu är jag gift med en annan karl. Sen 2/3 av skulderna försvann har vi plötsligt så mycket pengar över att jag varje månad tror att vi missat ett par räkningar.

    Vill aldrig mer handla på kredit, där lärde jag mig en läxa som sved.

  5. Nä har inga krediter, förutom ett medlemslån på Nordea som jag bara har några tusenlappar kvar på så de kan vi egentligen betala av på studs. Sen har vi bostadslånet då, på lägenheten.

  6. Jag har inga krediter alls längre, har betat av h&m och annat som jag hade på kredit när jag var yngre. Klart att det är lätt för folk att förlora kontrollen, för vem som helst kan ju skaffa sig nåt på kredit. Bara knalla in på onoff och komma ut med en tv i princip. Men det är ju ingen som talar om för dessa människor att deras scoring blir lägre och lägre för varje krona man har på avbetalning. Och ju mindre scoring, desto större risk att man nekad huslån, billån och sånt som man kanske måste ta ett lån för. Scoring räknas inte heller på den faktiska summan som du utnyttjar på krediterna utan på summan som man blivit beviljad. Alltså om du har säg 30000 som Ellos säger att du får handla för hos dom men du egentligen bara handlat för 2000 kr där på kredit så är det 30000 som banken ser att du har på kredit hos dom, inte 2000. Så bra gjort tycker jag att du tog tag i det innan det var försent att ordna upp. Tummen upp för dig.

  7. Jag har bara CSN men det är på typ 250 000 så det känns lagom kul.
    Sedan har jag ju telefon köpt på abonnemang där man betalar av kostnaden för telefonen men jag vet inte om det räknas som kredit?

    Skulder är inte kul, ekonomi är inte kul. Jag drömmer om att vinna 1 miljon på triss så jag kan betala av hela CSN lånet på en gång :)

  8. Har väl nån kredit, typ Lindex, men ligger inte minus där just nu. Som dom flesta har jag CSN, på en 250 eller så. Jobbar inte men betalar tillbaka – surt! Precis som LithiaBlack drömmer jag om en Trissvinst :)

Kommentarer är stängda.