30 april, 2024
Okategoriserade

Snörvel

Förkyld, igen! Tror det är tredje eller fjärde gången jag är förkyld den här vintern. Undrar vad som är knas med mitt immunförsvar – förutom att jag har autoimmuna sjukdomar förstås? Jag kanske skulle ta och skriva ner under en vecka vad jag äter, vad jag gör så kommer det säkerligen klarna vad som är fel med mitt liv just nu.

Tex idag, frukost kl 8.30 – 1 skriva Karlssons fyrkant med ost och kaffe med mjölk. ”Lunch” kl 17 (jo, jag var vrålhungrig men sov bort en del av det) – 2 skivor Karlssons bröd med philadelphiaost och rökt lax, grönt te. Kvällsmål kl 20 – en tallrik Onaka med grönt te, musli-chrunchy.

Hm… Sådär ser iofs inte alla mina dagar ut, oftast äter jag en riktig lunch med nåt vegetariskt och grönt med ris eller nåt. Vi försöker välja bra livsmedel, jag äter aldrig vetebröd utan det måste vara råg eller fullkorn i första ingrediensen. Boven i mitt drama är att jag helt enkelt inte rör på mig.

Men nu ska ni inte tro att jag sitter och gnäller över min vikt, jag väger väl en 73 kg på mina 175 cm – ca 23-24 i BMI. Jag är inte överviktig och jag vet att jag kan få ordning på det mesta om jag rör mig mer. Det är mer det dåliga immunförsvaret pga min kost som jag oroar mig för. Men jag äter iaf inte en påse chips om dagen, alltid något…

Hur äter du under en vanlig dag?

7 tankar på “Snörvel

  1. Mycket frukt och motion tror jag stenhårt på. Apelsinerna är extra goda just nu och pulkaåkning ger bra motion.

  2. Motion var ordet. Jag vet för det är precis vad som fattas mig. Jag äter mer än normalt och hyfsat nyttigt + kosttillskott, har en BMI på ca 21 men är ofta småförkyld och orkeslös.
    Själv har jag skaffat mig en gym-kompis, vi har tyvärr inte kommit igång än men snart så. ;)

    Krya på dig!
    .-= » Tinas senaste inlägg: Cutrin, Bio+ Active Schampo! =-.

  3. Haha! Känner igen mig sååå väl. Men nu ska det bli bättring. Dag 4 på mina nyårslöfte ju. Bara chips på helgerna. Förhoppningsvis håller jag mig till en påse i veckan alltså. Fast om jag känner mig rätt blir det säkert mer påsar när det väl är helg. :D
    .-= » Sannas senaste inlägg: Man tar vad man har =-.

  4. Själv tränar jag, äter nyttig mat med mycket grönsaker MEN jag äter alldeles för mycket godis vilket har resulterat i en misstrivselvikt. Men jag är i princip aldrig sjuk, har väldigt bra immunförsvar, det är ex över två år sedan jag var förkyld. Skippar jag godiset kommer jag gå ner i vikt, för jag vill trivas med mig själv och tycka att det är kul att köpa kläder igen. Det viktiga är att trivas med sig själv och må bra både till kropp och själ oavsett hur man ser ut.

  5. Är det så konstigt att du blir förkyld i vinter – tänk efter vad som händer i ditt liv just nu ? Allt det suger musten ur dig.
    Kroppen behöver vila och hämta mer energi – för även om du sover bort dagarna gör du det inte för att du är trött utan ledsen, uttråkad – tja inte vet jag.
    Krya på dig !
    PS fotostudion kom idag ….
    .-= » HMSs senaste inlägg: #339 Vinter =-.

  6. Jag äter skitdåligt.
    Iom min medicin (reductil) känner jag sällan att jag är hungrig, så det blir oftast inte frukost förrän vid elva (om jag är hemma, i skolan äter jag strax innan föreläsningen börjar, och äter ibland lunch ute när det är lunchrast), runt 15-16-17 börjar jag fundera på middag, lagar den och äter.
    Klockan 20-21-21.30 börjar min man få stora godissuget och springer ner på hemköp och köper onyttigheter (om det är lördag) eller mjölk (så att han kan göra varm choklad). Igår slank det med en marabou frukt och mandel.

    Jag fattar ju att han får sug på kvällen, eftersom han liksom jag äter dåligt på dagarna, så vi måste få ordning på torpet nån gång.
    .-= » Elenas senaste inlägg: NYX hos eleven! =-.

  7. Det varierar som bara den. Jag är väldigt intresserad av träning och hälsa samtidigt som jag är en godisgris. När jag tränar är jag noga med att inte äta onyttigt men jag deffar inte heller. Jag äter ganska stora mängder mat och äter massa godis på helgerna. Är inte tjock men känner mig ofit om man säger så. :) Tänk om man kunde vara lagom nyttig hela tiden. Måndag till torsdag är jag duktig. På fredagar är det som att hela jag ställs in på fredagsmys-läget och då åker snacksskålen fram.

    …det är ju så gott…..
    .-= » Pamsans senaste inlägg: Nubar – Earth =-.

Kommentarer är stängda.