Häromdagen skrev denna bloggvärd om ”sin nya pojkvän Anders”. Det är jag :).

Efter en hel del konversation kring sminkande och kosmetika som vi haft, kläckte vi idén att jag skulle gästblogga! Det har ju kommit fram lite idéer värda mer än att bara stanna hos oss :). Troligtvis är jag också den första mannen som skriver i en svensk sminkblogg, bara det såg jag som en kul grej – och en utmaning.

Vad som återkommit i våra samtal är ”ytlighet kontra djup”. När vi talar om kosmetika blir det satt på sin spets, som blir ännu mer vässad just med tanke på att min älskade skall öppna en sminkbutik. Inte nog med att hon delar med sig av sin ”Dagens mejk” till världen, nu skall hon ju förvandla det till (långt bortom…) heltidssysselsättning!

En sak har mitt egna entreprenörskap lärt mig – det viktigaste att ha när man sätter igång egen verksamhet är just att formulera mening. Den egna meningenvarför gör jag detta? (Jag har gästbloggat på annat ställe för ett entreprenörsnätverk i Washington DC, där jag samlat dessa tankar i en artikel, och mer utvecklat finns det i den ypperliga ”The Art of the Start” av ärkeentreprenören Guy Kawasaki som går att ladda ner här.)

Frågan har blivit – ”hur skall jag kunna motivera vad jag håller på med?”.

För mig blev svaret solklart. Svaret kom, utan att blinka. Jag som har glädjen att avnjuta ”dagens mejk” IRL, live, varje dag, ser det utvecklat till en kreativ konstform.

Tänk efter. Kanske kan en person vara proffstyckare på ett galleri och upphöja just denna konstform. Samtidigt, när det kommer till färg på ögonlocken, så dissar kanske samma person dessa penselstrykningar som sitter på annat ställe än just en canvasduk, och leder kanske till en kommentar likt bloggpostingens titel. När denna negativa kraft slängs rakt i ditt ansikte, kan man gå vidare med att kosmetika kan fungera som en förstärkare för den egna personligheten. För att återigen jämföra med en annan konstart – musiken – så är låten själva kärnan, men ges energi och styrka med tillägg av några feta watt. På samma sätt kan smink förstärka personlighet, sinnesstämning och attityd. Ett avtryck mot omvärlden. Den som slutar tänka på sin ”yta” konsekvent, slutar som naken och smutsig. Vad du än gör, så möter omvärlden hur du uppenbarar dig. Även när tankar kläs i ord, som med denna bloggtext :).

En kosmetikabutik blir då som en databutik, en hemelektronikaffär eller en konstnärsbutik. En affär med verktyg för att utveckla en konstart som förstärker din personlighet!

[Fler tankar följer…]

Comments are closed.