Vi har väl alla någon gång köpt en foundation som är för mörk eller för ljus, eller så har du så ljus eller mörk hy att det inte finns att få tag i handeln. Jag har flera foundations jag fått att recensera från Clinique som är helt fel i nyansen och andra som jag fått av vänner som är helt galna. I-landsproblem förvisso men ändå ett irritationsmoment.

Flera märken har nu kommit ut med olika färgkorrigerande krämer som kan blandas med foundation. Som The Body Shop, LA Girl, H&M har precis kommit ut med sin version och när jag var i Stockholm i helgen fick jag äntligen tag i Nyx Pro Foundation Mixer.

⇐ Nyx Pro Foundation Mixer – White, Dark och Olive

 

Nyx har flera versioner, inte bara ljus och mörk. De har tre ljusa – White som är helt vit, Luminous som är champagnebeige med en guldig underton samt Opalascent som är en skir vit med skimmer. Sedan finns det Olive som är mörk beige med varm underton, Warmth som är en bränd orange nyans samt Deep som är mörkt brun.

Jag köpte White och Olive. De kostar 109 kr på Åhléns City i Stockholm.

Vad jag har förstått av dessa ska de inte påverka kvalitén på den foundation du använder. Möjligen tunnar den ut formulan en aning och påverkar hållbarheten. Men de fungerar som så att de lägger till antingen ljusa eller mörka (i mitt fall) för att få en nyans som passar bättre. Jag testade de vita till en foundation from Clinique som är toppen men för mörk och jag tycker att det blev riktigt bra. Men jag kommer fortsätta testa ordentligt såklart.

Nedan swatcher!

Här ser ni samma foundation med White respektive Olive, solljus till vänster och i skugga på höger. Jag tog ungefär lika mycket, men ni ser att effekten av Olive är lite större. Ska testa White med en mörk foundation om jag hittar någon.

Är detta något du tycker är kul att experimentera med?