Ända sedan tonåren när finnarna började komma har jakten på den perfekta foundationen legat mig varm om hjärtat. Jag har använt tjocka krämer och skira BB Creams, jag har kört med puder och flytande.

Sedan såg jag en video med Dermablends foundation, tror det var Fluid Corrective Foundation men kan också ha varit den med tatueringarna. Tänkt att jag ska beställa den när jag kan från USA, men det blev aldrig av. Nu finns Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation  i Sverige och jag beställde en tub med 15 Opal från Apotea. Unnade mig ni vet (för jag har ju inga andra foundations. En hel Helmer-låda full faktiskt scchhh!) eftersom jag så länge velat ha den.

Nu är utgångsläget lite annorlunda än tonåren och innan graviditeten tom. Min hud är torrare och jag har fått melasma på pannan, på kinderna och på överläppen. Jag får också lätt röda märken efter läkta finnar så jag vill fortfarande ha en täckande foundation.

Vi kan ju börja med en jämförande bild där ni lite ser hur täckande den är och lite av vad jag har för problem. Högra bilden är med full makeup.

Som ni ser är den täckande nog för att dölja det röda och det mesta av melasman på kinderna och läppen. Pannan lyser lite igenom fortfarande men det stör mig inte så mycket. Däremot är det fortfarande ett problem att torrheten syns, hur mycket jag än grundar med fukt och primer så blir det ändå lite flagigt. Eller, det är inget som syns för någon som tittar på mig – dvs det är ju inte torrflagor som sticker ut. Men det syns om man tittar nära, det lägger sig i porerna bla.

Hållbarheten med fetare bas utan primer var ganska dålig, med primer och en mer silikonig dagkräm var hållbarheten bättre.

Överlag är jag jättenöjd, den har även SPF 35 så jag känner att den kommer funka i sommar. Den känns inte så täckande att det blir som en mask utan den släpper ju igenom skiftningar. Jag har 15 Opal, den är perfekt på mig som inte är så ljus men inte heller solbränd. Det räcker också med en väldigt liten mängd för att täcka hela ansiktet, även med en Beauty Blender. Och det gillar man ju!

 

Såhär beskrivs Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation på Apotea:

Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation är en täckande underlagskräm som ger huden ett jämnare utseende. Dermablends flytande foundation ger lätt till medel täckning och känns behaglig på huden. Täcker rodnader och ojämnheter i ansiktet och på halsen vid rosacea och vitiligo. Kan även användas för att täcka ärr, födelsemärken, tatueringar och pigmentfläckar, rodnader och mörka ringar.

Krämen är icke-komedogen, dvs täpper ej till porerna. Med SPF 35.

Utan parabener.

Hypoallergen. Testad på känslig hud under dermatologisk kontroll.

Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation finns i tre nyanser: 15, 25  och 35.

INCI: Aqua / Water, Undecane, Dimethicone, Glycerine, Tridecane, Polyglyceryl-4 Isostearate, Pentylene Glycol, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, Trihydroxystearin, Cellulose Gum, Aluminum Hydroxide, Disodium Stearoyl Glutamate, Acetylated Glycol Stearate, Acrylonitrile/Methyl Methacrylate/Vinylidene Chloride Copolymer, Ethylhexylglycerin.

Det här med vitiligon måste jag testa!

Har du testat nåt från Dermablend? Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation kostar 259 kr på Apotea.