Om du liksom jag har kombinationshy, med både torra och feta partier, så vet du att foundation trillar av under dagen! I mitt fall blir näsan ofta blank och ser röd ut, sjukt irriterande. Och inte hjälper det att ha på mer puder, då blir det ju bara kakigt!

Men efter mitt nyvunna intresse att titta på olika sminkvideos har jag förhoppningsvis snappat upp ett och annat på det här området. Ett tips som jag såg hos Nikkia Joy var att helt enkelt använda en (hudfärgad) ögonskuggeprimer på näsan.

Jag använder en från L8 Nyberg som tyvärr torkat lite, men med en ganska fast precisionsborste från Sigma går det ändå att applicera på näsan. Det gäller ju att arbeta in den ordentligt utan att det blir kakigt, jag använder den på hela näsryggen upp till där glasögonen vilar och runt näsvingarna. Jag upplever att glasögonen sitter bättre nu, de glider inte ner på näsan och det blir inte heller kala fläckar efter dem.

Efter att jag använt primern på näsan använder jag foundation som vanligt – men försöker undvika att ta för mycket över näsan samt om det behövs någon typ av settingpuder – även det sparsamt över näsan.

Nu är ju min primer lite gammal men jag tycker ändå att det är skillnad! Näsan blir inte röd och ser blank och kladdig ut efter nån timme och glasögonen skaver inte av foundation. Värt att testa väl?

Här är videon jag såg! Kolla in den för utförligare instruktion!

Follow my blog with Bloglovin

Comments are closed.