Dags att försöka beta av lite av alla produktnyheter jag fått hem på sistone. Får snabba mig på, Mika är inne i en snuttafas just nu där bara min famn och mina bröst duger. Får passa på nu när han ligger och sover en stund.

En av alla nyheter jag fått hem är från danska Urtekram. Urtekram har tillverkat ekologiska hud- och hårvardsprodukter i mer än 40 år och finns i dag med ett brett sortiment. Produkterna innehåller enbart naturliga ingredienser, har marknadens strängaste märkning, Cosmos Eco Cert, och är helt fria från parabener och andra hormonstörande ämnen. Urtekram saluför också ekologiska matvaror såsom flingor och cocosolja.

urtekramJag har fått hem body lotion och spray conditioner med aloe vera, tyvärr ingen mer info om dessa än vad jag hittar på nätet. Aloe Vera är återfuktande och svalkande, lotionen är fräsch av lime och går in snabbt i huden. Balsamsprayen är ny för året men jag har ännu inte testat den, får bli imorgon. Även den innehåller aloe vera och skyddar mot färgblekning och värmebelastning.

Produktinfo

Urtekram Spray Conditioner Aloe Vera

Sprayas på blött hår, motverkar blekning av färgat hår och skyddar mot värme. Innehåller hydrolyserad majsstärkelse och sockerbeta. Passar alla hårtyper.

INCI: Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, glycerin**, glyceryl caprylate, melissa officinalis leaf extract*, mentha piperita leaf extract*, citrus aurantium dulcis peel oil*, hydrolyzed corn starch, beta vulgaris root extract, magnolia officinalis bark extract, distearoylethyl dimonium chlorid, cetearyl alcohol, polyglyceryl-4 caprate, limonen. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)

250 ml, inga prisuppgifter.

Urtekram Aloe Vera Lotion

Solmogna apelsiner ger ett fint inslag av frisket och ett högt innehåll av aloe vera fyller tillsammans med olivolja, sheasmör, jättenattljus- och aprikoskärnolja din hud med nytt liv och verkar regenererande.

INCI: Aqua, olea europaea oil*, butyrospermum parkii butter*, aloe barbadensis leaf extract*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, cetyl alcohol, coco-caprylate, zea mays starch*, glyceryl stearate se, punus armeniaca kernel oil*, glyceryl caprylate, oenothera biennis oil*, simmondsia chinensis seed oil*, Citrus aurantium dulcis peel oil*, cymbopogon schoenanthus oil*, bisabolol, magnolia officinalis bark extract, xanthan gum, citric acid, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, citral, limonene, linalol (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)

245 ml, inga prisuppgifter.

 

Läs mer om Urtekram på deras websida → urtekramsverige.se