24 april, 2024
Okategoriserade

Dogtags från Guldklippet

vu-smycke

Jag har aldrig smycken på mig. Aldrig ringar, armband eller halsband och verkligen inte örhängen. Så jag kände att jag ville ha ett halsband som inte var så pråligt som jag kunde ha varje dag. Jag var lite sugen på ett lite mer personligt smycke för bara mig och valet föll på smala dogtags i silver. Jag letade igenom alla guldaffärer i stan och på nätet och hittade Guldklippet.se, de var riktigt billiga och jag fick ju vad jag ville ha. Två dogtags i silver med gravyr samt rek-frakt för 547 kr. Halsbandet ingick inte, det har jag återanvänt från ett annat halsband.

Och ja, det står Vacker och Underbar på dem. Inte för att påminna mig om att jag måste blogga utan för att påminna mig om att oavsett vad är jag vacker och jag är underbar! Och livet är det också, det gäller bara att se det.

vu-smycke2

10 tankar på “Dogtags från Guldklippet

  1. Hm… Jag, som varande 70-talist, växte ju upp med dogtags där namn, blodgrupp och närmast sörjande var ingraverat. Tanken var väl att man alltid skulle ha den om halsen i händelse av krig; det här var alltså under ”kalla kriget” då alla bara gick omkring och väntade på att någon halvknäpp statsman skulle trycka på röda knappen ;) Förutom dogtags hade vi en massa övningar för oss om ”bomben skulle falla”, och vår magister var noga med att vi skulle få jodsalt till maten så att våra sköldkörtlar skulle klara radioaktiv strålning! Vi hade en massa pamfletter hemma med titlar som ”om kriget kommer” och ”vem är fienden?”, och alla i byn var djupt misstänksamma mot en nyinflyttad familj, för någon hade hört att de var KOMMUNISTER! Gud vad jag spårar ur nu, märker jag ;) Men det var dogtagsens fel;tänk vilka minnen de väckte :)

  2. Moonstruck: Ja, det känner jag igen också. Visst hade man såna där enorma brickor? Undrar var min tog vägen. Men stod det inte på dem att man inte fick prägla in blodtypen?

  3. Blodtypen stod då på min! Varför skulle man inte prägla in den? Det är ju liksom något oföränderligt, vad jag vet… Anledningen var väl att läkarna enkelt skulle kunna se vilken blodgrupp man hade, ifall man råkat kliva på en rysk mina eller så ;) Men brickorna var, precis som du säger, enorma! De hängde på en kulkedja liknande din, men tagsen du har är sååå mycket snyggare :)

  4. Moonstruck: Hmm, ja du har ju rätt och jag måste minnas fel..
    Jag hade min bricka på mig som smycke, haha! Fult egentligen! Såna här små brickor är ju snyggare. Jag har förresten bytt kedja nu.

  5. ang. guldklippet
    Hej hur var det att handla från guldklippet fungerade allt bra och hur lång tid tog leveransen?

Kommentarer är stängda.