opi-itsmyyear-1

Dags för årets United in Pink, anordnad av Helena på Lacky Corner. Temat är givetvis bröstcancer, år 2011 drabbades 7500 kvinnor av bröstcancer samt 45 män (statistik härifrån). Ja, män. En manlig släkting till mig väntar just nu på besked efter en biopsi, så det är tyvärr möjligt även för dem. Inte lika vanligt förstås men möjligt, vilket ingen verkar känna till. Jag jobbade för många år sedan på ett försäkringsbolag och sålde försäkringar, i deras villkor stod det ”kvinnor som drabbas av bröstcancer” osv.

Män kan dock gott lära sig hålla koll på sina egna bröst, vi är fullt upptagna med våra. Eller hur? Tyvärr är det ju inte bara de 7500 kvinnorna som drabbas utan även anhöriga och vänner, som vi ju tog upp under United in Green är det många sjuka och anhöriga som drabbas av depression. Cancer i alla former är otroligt nedbrytande, ni minns att min pappa dog i cancer? Om du känner någon som drabbats av cancer eller någon som är anhörig – finns där för dem. Mina vänner vände mig ryggen när pappa dog, trots att jag aldrig krävde eller ens behövde älta och gråta i deras närvaro. Svek kan aldrig vara större än då.

United in Pink syftar till att öka medvetenheten kring bröstcancer, men det räcker inte att köpa en rosa shampoflaska från ICA. Ge en bidrag direkt till Bröstcancerfonden istället. Läs mer hos Cancerfonden om hur du kan hjälpa till i cancerforskningen.

Jag har inte så väldigt många rosa swatchade lack i arkivet, så jag kommer inte kunna vara med alla dagar (sedan har vi ju Grön Onsdag som vanligt på onsdag), men jag ska titta igenom arkivet och se om det finns några otestade jag kan visa upp. Annars får det bli en och annan repris.

Idag vill jag visa er ett lack som jag haft länge länge i lådorna, OPI – It’s My Year. Köpte det på eBay då jag upptäckte att det var ganska lik H&M Purple Glitter, dock har jag ju lagt Purple Glitter ovanpå ett lila lack så det ser inte så likt ut här. Men det här är lagt på egen hand, tre lager. Det har en rosa basfärg med skimmer i guld, otroligt vackert – i skuggan. I solen blir det som Zoyas lack, det blir bara en massa glitter.

Tre lager alltså, bra formula och lättlackat. Torkadde hyfsat snabbt också.

Vad tycker du om detta? Har du det själv kanske?

opi-itsmyyear-2opi-itsmyyear-3opi-itsmyyear-4opi-itsmyyear-5opi-itsmyyear-6


Comments are closed.