depend-nailart-1

Det är söndag och det innebär Nailart Sunday hos LeLack! Jag är sällan med i denna utmaning – anledningen ser ni på bilderna. Jag är helt enkelt urusel på nailart…

Men jag försökte mig på att göra en blockmanikyr, eller tejpmanikyr, med tre av Depends fina höstlack. Det grå lacket är #380, en riktigt fin grå nyans med det härliga skimret i. Detta lack kommer jag visa på egen hand i veckan. Jag tog sedan en tejpbit och satte tvärs över nageln, för att därefter måla med mörkblå #384. 384 fick ni ju se i måndags, det är väldigt fint det också! Slutligen ännu en tejpbit och rosa #379.

Tråkigt nog blödde tejpen en del, det är riktigt knepigt att få till det med tejp tycker jag. Men roligt! Kanske blir det bättre med stripingtejp? Den här blockmanikyren är ju väldigt enkel i sin form, riktigt trist dessutom. Men det var kul att leka litegrann iaf.

Vad tycker du om denna manikyr? Kladdigt och kletigt eller snyggt?

depend-nailart-2depend-nailart-3

  1. Stripingtejp sluter oftast lite hårdare runt nagel och gör att det inte blöder lika lätt. Å andra sidan är den betydligt smalare än vanlig tejp så det gäller att vara riktigt stadig på hand.

    Tycker inte alls att detta är ett dåligt försök, färgerna är snygga ihop och varje färg har lagom mycket visningsyta. Känns höstig och moderiktig. Och du, så länge man tycker det är kul med nailart spelar det inte så stor roll hur slutresultatet blir. Det är resan dit som betyder något:)

  2. Vilka fina färger tillsammans! Tycker det ser jättefint ut, på håll märker man nog knappt att färgerna går i varandra lite.
    Den stora nackdelen med vanlig tejp är att den är så bred att den har svårt att ligga tätt mot nageln, man kan testa att klippa den på längden så man får lite smalare bitar att jobba med för att det ska sitta bättre.

  3. tyckte det blev jättefint! färgerna funkar väldigt bra ihop. har tänkt köpa stripingtejp men inte blivit av så brukar också använda vanlig tejp, funkar inte alltid så bra.

  4. Jag ska ge dig mina bästa tejptips! För det första, se till att basen är genomhärdad och ha gärna topplack på. Jag tycker att det är enklare att placera tejpen så den sitter bra med pincett. Då kan jag sträcka ut tejpen enklare när jag sätter dit den och på så vis undvika luftbubblor. Gör en nagel i taget och dra av tejpen direkt efter du lackat, gärna med pincett! Man får in en annan vinkel med pincett och jag upplever att det inte blöder lika mycket då. Sen tar du en liten pensel som är ganska mjuk och tunn som du doppar i lite remover och snyggar till eventuella fel. Så länge du inte gojsar runt för mycket på samma ställe så skyddar topplacket basen! Och så topplack igen, tejp igen, osv. Stripingtejp blöder mindre, men det handlar mest om att få tejpen att sitta så platt som möjligt på nageln. Hoppas du får nytta av mina tips, för jag tycker att detta var fint och vill gärna se mer nail art! Mycket är enklare än man tror och jag vet att du skulle klara av en hel del. Testa en cloudmani kanske? :D

Comments are closed.