2 maj, 2024
Okategoriserade

Lite snabba reflektioner om B5-kapslar

Jag köpte B5-kapslar denna gång istället för pulvret. Jag tänkte att det blir enklare och lättare att komma ihåg att sätta i sig en bunt piller 3 gånger per dag än att blanda ett äckligt pulver i vatten. Ja, det kan man ju tycka, eller hur? Tills jag insåg att jag var tvungen att äta 7 tabletter 3 gånger per dag för att få samma effekt som 1 tesked av pulvret.

Jag började också med en ganska låg dos, jag ville inte få [ehm] diarré det första som hände, så jag började med 4 tabletter 3 ggr per dag. Det är inget problem att svälja dem eller så, jag är van vid att svälja Ipren etc. Jag tog sedan 1 mer per gång per dag, alltså 4 x 3, 5 x 3, 6 x 3 tills jag slutligen hamnade på 7 per gång, vilket är den rekommenderade dosen. Jag känner mig som en aids-sjuk med alla dessa piller!

Jag fick också ganska direkt finnar med den lägre dosen! Vitingar i pannan och på hakan bla, sånt jag sluppit nu i en månad!

Slutsatserna är därför följande: Nästa gång köper jag pulver igen, då får jag ju i mig vatten också. Jag får väl köpa Fun Light eller nåt att blanda ut med så det inte blir så äckligt. En annan slutsats är också att det ÄR B5 som hjälper mot mina finnar! Dessutom är pulvret billigare. ;)

Så ett tips till dig som äter B5-kapslar eller Pantonen-tabletter eller Öljäst: Kolla vad det är för mängd i varje tablett. 1 tesked pulver motsvarar 3,5 gram B5, medan en kapsel bara innehåller 480 milligram. Stor skillnad och kan därför vara anledningen till att du inte fått förväntat resultat!

Bild från Clearly Gone, vitaminb5.se
Bild från Clearly Gone, vitaminb5.se

9 tankar på “Lite snabba reflektioner om B5-kapslar

  1. Jag kör pulvret, blandar det med drygt en dl varmt vatten (ett halvt normalt glas) och håller för näsan och gulpar i mig det fort som attan. Varmt vatten för att pulvret löser sig bättre och så dricker jag det på en gång, annars blir smaken ännu värre om den har hunnit få ”gotta sig”. Det är värt besväret, jag tycker det fungerar rätt bra :)

  2. Jag blandade också pulver med vatten i början. Sen gjorde jag så att jag bara tog måttet och hällde ner så långt bak i munnen som möjligt (med tungan som blockerar svaljet) och sedan skölja ner med vatten. Det gick så mycket lättare för mig än avv blanda ut det i ett glas. Det är bara ett tips! ;)
    .-= » Alexlyndras senaste inlägg: NYX Wild. =-.

  3. Ja, kallvatten värmt i kastrull/vattenkokare, men det behöver inte koka utan bara så att det blir varmt.

  4. Tiina: Phew, tänkte väl. Att dricka varmt vatten från kranen är inte nyttigt! Men har du testat att dricka det kallt men i saft eller läsk?

  5. Hej använder du fortfarande clearly gone? För jag funderade på att testa det men vill gärna höra om det funkade för dig först och isåfall hur bra det funkade. :)

    1. @Johanna, Nej, det gör jag inte. Det var ett tag sedan. Har egentligen inte samma hudproblem längre men den hjälpte absolut! Värt att prova!

Kommentarer är stängda.