25 april, 2024
Okategoriserade

Karin testar mobiler: HTC Touch Magic

Jag har långa naglar. Ja, de är väl inte lååååånga, men de är längre än manliga naglar. Gissa vilka det är som utvecklar de flesta mobiler? Japp, män. Jag är mycket förtjust i de nya touchscreen-mobilerna men har funnit att jag inte kan använda alla då de bygger på att man klickar med fingret, alltså de reagerar på värme. Ska jag klicka på en ikon med min fingertopp måste jag antingen alltid ha pekfingernageln superkort (inte ett alternativ) eller klicka med i princip hela övre leden av pekfingret. Det säger sig ju själv att det inte fungerar, risken att jag får kämpa i 10 minuter bara för att skriva ett sms är överhängande. Dessutom tenderar jag till att använda tummen mycket, vilket är ännu större yta.

Jag behöver med andra ord en mobil som är tryckkänslig, eftersom mina naglar då kan fungera som pekpinne.

Då jag ska byta telefon i veckan har jag och Anders åkt till MediaMarkt bla för att testa lite olika telefoner utifrån aspekten ”nagelkompabilitet”. Den första vi testade var HTC Touch Magic som är en Androidtelefon som Tre tillhandahåller. Den är snygg, snabb, kapabel men är tyvärr värmekänslig. Ikonerna var iofs rätt stora men det var påfrestande att klicka på tangentbordsikonerna för att kunna surfa. Som ni ser lyckades jag till slut, men det tog sin lilla tid. Iofs är det också en vanesak, men nej – detta är inte en telefon för mig.

Betyg: 3 av 5, förutom att de inte gick att klicka med nageln (alltså tryckkänslig skärm till skillnad från värmekänslig) är det en bra telefon.

6 tankar på “Karin testar mobiler: HTC Touch Magic

  1. Hej,
    Jag kan bara tipsa om Nokia Xpress Music. Där funkar det att klicka med naglarna :)

  2. oh, attans. jag har den å jag gillar den iaf. fast den e ju lite krånglig (speciellt om man är van vid SE) då harj ag inget annat tips…tyvärr.

Kommentarer är stängda.