Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Min familj vet ju att böcker alltid går hem hos mig – så länge det inte är en massa självhjälpsböcker såklart… Men den här boken, Bästa vänner : 47 berättelser om osannolik vänskap mellan djur av Jennifer S Holland, fick jag av Anders i födelsedagspresent och den gick ju hem förstås!

Det här är ju ingen roman, så det finns ju ingen ramberättelse så. Men ni känner säkert till alla de berättelser om djur som funnit varandra över artgränserna, som apan och duvan på bilden eller flodhästen och sköldpaddan. I den här boken får vi lära oss mer om dessa berättelser, se fler bilder och även små faktarutor om de olika djuren. Kanske lite för lite fakta, men samtidigt ligger ju fokus i själva vänskapen mellan djuren.

Mina favoriter är nog de med katter, eller med hundarna som tagit hand om griskultingar eller andra djur som behövt ammas. Väldigt fint.

Såklart jag gillar den här boken! En fin bok att läsa högt för sina barn kanske, för att lära dem att färg och kön inte har någon betydelse? Eller över arter…

English: A review of Unlikely Friendships: 47 Remarkable Stories from the Animal by Jennifer S Holland. A cute gift book about animals from different species finding friendship. I liked it!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Presentbok |  ISBN: 9789174015287 | Sidor: 210 | Utgivningsår: 2012

47 fantastiska berättelser från djurriket om osannolik vänskap!

För sann vänskap finns inga gränser! Bästa vänner innehåller fascinerande historier om djur som har funnit själsfränder över artgränserna. Det här är en bok om inte mindre än 47 sådana unika vänskaper – allt illustrerat med fotografier på djuren.

Läs historien om apan och duvan; elefanten och fåret; om leoparden som smyger in i en by om natten för att få sova bredvid en liten kalv.

Allt som allt ryms här 47 fantastiska och oemotståndligt charmiga små djurhistorier som till och med får de mest hårdnackade skeptikerna på fall.

Författaren Jennifer S. Holland skriver till vardags för National Geographic.