Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Ett tvärt kast från boken jag recenserade igår måste jag säga. I det tysta av Vicky Jaggers tog drygt 3 timmar att läsa, förvisso är den lättläst, men också väldigt gripande.

I det tysta handlar om Vickys uppväxt i ett fattigt hem i England. Hon är yngsta barnet bland fyra, hennes äldsta bror är 10 år äldre, hennes storasyster har någon typ av hjärnskada och finns på institution och hennes andra storebror, David, är vad hela boken kretsar kring. David är mycket intelligent, till skillnad från Vicky som har dyslexi och svårt i skolan. Hon ser upp till sin storebror, tills han en natt när Vicky är tolv år förgriper sig på henne.

Vicky kastas in i ett enormt kaos där skuld och skam brottas med ångest och stark rädsla för sin bror. För David är förvisso intelligent men också våldsam och kriminell. Han manipulerar hela familjen och är moderns favorit, trots hans beteende och Vickys uppenbara rädsla. Men ingen anar och ingen frågar.

Mycket gripande, sorglig och hemsk bok. Fruktansvärt öde och jag tycker det är starkt av henne att skriva den här boken. Lättläst och inte så komplicerat skriven, men ändå läsvärd.

Läs mer om Vicky Jaggers här, i en artikel från The Sun.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Biografier, Sexuella övergrepp & trakasserier | ISBN: 9789186369552 | Antal sidor: 319

I 18 år var Vicky Jaggers i sin brors våld. En sann och ovanlig berättelse om syskonincest.

När Vicky Jaggers var liten avgudade hon sin storebror David och han var också deras mors ögonsten. För modern var David ljuset i familjelyckan det perfektabarnet som inte kunde göra något fel. Men Vickys egen familjelycka och hennes barndom förbyttes mot mardröm när hennes bror brutalt våldtog henne upprepade gånger. Hon var tolv, han var sjutton.

Därefter förblev hon i hans våld. Hans viskade hot vid middagsbordet förlamade henne av skräck och höll henne tyst. Inte ens när hon upptäckte att hon var gravid och födde ett barn vågade hon säga något. Hon var övertygad om att ingen någonsin skulle tro henne.

I det tysta är en skakande sann berättelse om syskonincest och om att vara skrämd till tystnad, av sin egen bror. Idag är Vicky Jaggers 34 år och bor i Storbritannien med sin man och sina fyra barn.