20 april, 2024

OPI – Pink Flamenco

Innan jag skriver om det här lacket från OPI vill jag klargöra en sak för er språkpoliser där ute. Igår fick jag en dryg kommentar av en Annelie som störde sig på att jag använder ordet ”mejk”. Jag har skrivit mejk sedan jag började visa mina sminkningar 2007, anledningen är att jag hakar upp mig på ordet ”make” och läser det på svenska. Enligt Svenska Akademins Ordlista är också ”mejka” ett godkänt ord så jag kommer fortsätta använda det.

Om det stör fler än Annelie är det väldigt enkelt att bara sluta läsa min blogg, här inne skriver jag med mitt språk som jag trivs med.

opi-pinkflamenco-1

Så. Lack var det och med tanke på att vi vaknade upp till en snöig verklighet så är det väl rätt underbart att ösa på med färg? OPI – Pink Flamenco kom med Espana kollektionen 2009 tror jag året var. En ganska fin rätt mörk rosa nyans som säkert passar de flesta. Personligen är jag inget fan av rosa, varken på naglar eller kläder men visst kan det pigga upp!

Vad tycker du om detta lack? Rösta här!
[rate]

OPI har väl en bra formula med bra pensel, jag tycker de är lite för tråkiga men de funkar väl. Lätt att måla med och få snygga kanter så det finns väl inget direkt att klaga på. Ni ser också att dessa bilder togs i höstas när jag hade gel på naglarna, ser inte så snyggt ut ärligt talat.

Nå, detta är ingen favorit för mig – men vad tycker du? Ge mig din åsikt bland kommentarerna! =)

Nu ska jag duscha och sen MEJKA mig!

opi-pinkflamenco-4opi-pinkflamenco-3opi-pinkflamenco-5opi-pinkflamenco-2

22 tankar på “OPI – Pink Flamenco

  1. Gillar det skarpt, inte så förstjust i rosa egentligen men passar mina naglar ypperligt då det matchar min skinnton så bra för de mesta! :)

  2. men OMG vad är det för fel på folk :O menar en sak om man säger ”jag tycker inte om ordet men du gör självklart som du vill”, men skriva så där!! ojojoj blir så trött… MEJKA på du :D
    gillar lacket jättemycket!

  3. Haha, läste Annelies kommentar från igår. Vilket skämt. Ok att man har en åsikt, men att utrycka den med grova attitydproblem är inte okej! Tycker dina svar var klockrena! Och ja, mejk är helt okej att skriva. Till och med autocorrect på min iPhone vill använda mejk :)

  4. Otroligt dryg kommentar men somliga verkar inte ha bättre för sig. Har råkat ut för samma typ av påhopp i ett forum. Jag ser det som att man har samma valfrihet mellan make och mejk som mellan mail och mejl.

    Och jag gillar detta rosa lack. Har än känsla av att det dessutom är ett sånt där härligt lack för somriga tånaglar.

    1. Eller hur, så himla onödigt. Fattar inte vitsen, är väl bara att sluta läsa?
      Det är absolut ett härligt sommar-tå-lack! =)

  5. Gillar knalliga rosa, snyggt på dig mer än mig.
    Mejka dig du;) Folk är bra underliga ibland, skaka av dig det.

  6. Nyanser liknande denna tilltalar mig väldigt mycket, kanske för att det passar mig riktigt bra…

    Haha, folk är så jävla dumma i huvudet (ja, jag sa det!). Kolla in en blogg, sen klaga på hur bloggaren skriver… hrm.

  7. Jag är lite av en språkpolis, men jag har inget emot mejk alls. Jag uppskattar försvenskning av sådana ord.

Kommentarer är stängda.