Ännu en dag då vi tillsammans i United in Pink engagerar oss i uppmärksammandet av bröstcancer. Besök Helena och läs mer!

Detta är en repris, hade lite svårt att hitta otestade rosa lack så fick ta en snygging i lådan. Detta är China Glaze – Kiss My Sherbet Lips, det kom i en riktigt härlig sommarkollektion för några år sedan och jag köpte dem allihopa. Jag älskar neonnyansen och skimret i detta, det är så väldans fint! Svårfotat dock såklart, nu när mitt objektiv har börjat ge upp.

2 lager, bra formula men lite rinnig som China Glaze alltid är. Bra torktid.

Visst är det vackert?

__

Idag är jag på mammografi, jag har gjort 6 behandlingar och kör igång nästa cykel nästa vecka. Sist jag var hos läkaren kunde hon knappt känna knölen, ska bli spännande att se hur det ser ut på röntgen. Det blir min tredje mammografi, gjorde den första i mitten på juli när jag först undersökte mig (tillsammans med ultraljud och biopsi) och den andra gjorde jag efter att de satt in en liten markör i knölen. Detta för att kunna hitta platsen när den försvunnit!

Tänkte försöka fota idag, men tror det kan vara svårt. Är oftast bara en sjuksköterska och jag – inklämd i en röntgenmaskin – så det kan bli lite knepigt. Men, ska försöka!

Mammografin liksom de cellprover som tas av livmodertappen är ett sorgligt kapitel. Det är oerhört få kvinnor som testar sig regelbundet. Jag såg en gång i NT där de frågade om man går på mammografin och en kvinna svarade ”aldrig i livet”. För mig är det oerhört märkligt att man väljer att ignorera de screeningar som finns, framförallt cellproverna. Jag har haft cellförändringar också och har gjort konisering av livmodertappen. Hade jag inte gått och kollat mig hade det kunnat utvecklas till cancer. Många är rädda för smärtan och tycker också det är jobbigt med den intima situationen, kanske efter att man varit utsatt för övergrepp eller har dåliga erfarenheter av vården. Jag brukar tänka att alternativet (utvecklad cancer) är mycket värre och att barnmorskan/sjuksköterskan sett allt vad gäller bröst och underliv. 

Värdesätt ditt liv. Gå på de kontroller du blir kallad till. Undersök dina bröst! Men stoppa inte huvudet i sanden tills det är försent. ❤️

Besök Helena!

  1. Visst är det konstigt! Speciellt nu när både mammografi och cellprover faktiskt är gratis. Och smärtan.. Jag tror nog att det skulle vara en värre smärta att behöva gå igenom vad du går igenom nu med cellgifter, vissa får strålning, kanske operation istället för några minuters och knappt det smärta vid en mammografi. Men som du skriver så är det alltför vanligt att man inte går iväg och gör sina tester.

    Ännu ett snyggt lack!

Comments are closed.