16 april, 2024

Nailart Sunday: Stjärntecken

galaxymani-2

Woot, ännu ett nailartinlägg från mig?! Javisst sörru, det stämmer bra det! Veckans tema på LeLack är stjärntecken och efter en hel massa pepp från Martina blev det en galaxmanikyr med mitt stjärntecken, stenbocken.

Vad tycker du om denna manikyr? Rösta här!
[rate]

Nu har jag aldrig gjort en galaxmanikyr och är inte särskilt nöjd med denna heller. Men jag gjorde ett försök iaf! Jag började med svarta Monique Jet från Barielle, ett svart krämlack. När det torkat duttade jag på vita Alpine Snow från OPI, ljusblå Take me to your Chautau från Color Club, rosa Miss Bliss också från Color Club samt gröna Dragon från A England. Jag använde en makeupsvamp och en pincett. Stjärnorna gjorde jag med spetsen av en blyerstpenna, tanken är att de ska bilda konstellationen för stenbocken.

Själva utförandet var ju enkelt, svårare var att få det snyggt och att hålla fingrarna så stjärnorna hamnade någorlunda rätt. Jag har satt dit en prick till på pekfingret nu och flyttat linjerna, då blev den mer korrekt.

Om stjärnbilden Stenbocken (Capricornus):

Stenbocken (Capricornus på latin) är en stjärnbild på ekliptikan som är relativt fattig på nebulosor. Stenbocken var en av de 48 konstellationerna som listades av astronomen Klaudios Ptolemaios i hans samlingsverk Almagest. Stenbocken är en ljussvag stjärnbild, lättast att identifiera är de fyra stjärnor som utgör de två övre (från den norra hemisfären sett) hörnen i den triangel som konstellationen utgörs av. Den har varit känd sedan länge eftersom vintersolståndet under lång tid inträffade då Solen stod i Stenbockens stjärnbild.

I den grekiska mytologin symboliserar denna stjärnbild ofta en tallrik med fil som ingen vill äta med en fiskstjärt gjord av stål. Det skall ha varit getguden Pan som efter att ha attackerats avTyfonen dök i Nilen och där till hälften förvandlats till fisk. En annan myt säger att det är geten Amalthea.

Stenbocken är inom astrologin ett stjärntecken som omfattar perioden 22 december – 19 januari med viss variation från år till år.

Vad tycker ni om detta? Ge gärna tips på hur man gör det snyggare!

galaxymani-1galaxymani-3galaxymani-4galaxymani-5

galaxymani-6capricorn_constellation

galaxymani-bottles

30 tankar på “Nailart Sunday: Stjärntecken

 1. Åh va tufft att du gjorde själva stjärnbilden! ^^ Tyckte du fick till fina galaxy naglar :)
  Jag är också stenbock men min nailart vart inte alls lika fin och intressant som denna!

 2. Åh, vilken rolig idé! En smart manikyr och spännande galaxynaglar. Vissa naglar ser nästan lite spöklika ut :)

 3. Så häftigt, håller med om att dom vita prickarna sabbar lite, men det var ju så coolt när du håller fingrarna sådär. Vicket tänk, mycket impad.

  1. Tack så väldigt mycket! Nej jag är inget vidare, har svårt att hitta inspiration och göra det snyggt… Men jag tänkte jag skulle försöka! :D

 4. Snyggt! GIllar hur naglarna tillsammans bildar rätt stjärnbild!
  Om du vill ha ett ”mjukare” resultat kan du testa med en bas som inte är riktigt lika mörk, kanske något blått, för att göra kontrasten mindre. Men det beror ju på hur man vill att resultatet ska bli :)

  1. Tack så mycket!
   Ja, nästa gång får det bli ett mörkt grått eller blått skimmerlack, tycker också det svarta blev lite hårt. Plus de vita prickarna då…

Kommentarer är stängda.