28 mars, 2024

Foton från Nimis

Dags så för lite bilder från Nimis!

Nimis är Lars Vilks konstverk som står på foten av Kullaberg i Höganäs kommun, närmare specifik en plats som kallas Håle stenar. Byggnationen av Nimis började i juli 1980 som Vilks hämnd på havet efter att ha varit nära att drunkna, moget! Höganäs kommun har sedan 1982 försökt få bygget rivet, idag finns det inga vägskyltar som pekar dit och det finns inte heller någon information på Höganäs kommuns hemsida. Det är helt enkelt för farligt där nere – no kiddin – och skulle kommunen bli inblandad skulle de bli tvungna att sätta upp ramper överallt…

Ni kan läsa mer om Nimis här på Wikipedia.

Jag kan iaf säga att själva Nimis kändes väldigt stadig och säker, plankorna är väl ihopspikade och de är också starka och trots 30 000 besökare årligen håller det ihop väl. Jag var mycket fascinerad av själva bygget, en del torn är/har varit upp till 25 m. Skulle aldrig våga mig upp i dem!

Men vi tar en titt på Nimis där lite inifrån, den första entrén som man kommer till. Och ni ser första bilden med stenbacken, hade inte varit så kul att försöka klättra upp därifrån med skadat knä!  Bilderna är tagna med mitt 50 mm objektiv, bilder kommer senare från stranden med det andra objektivet.

nimis-1nimis-2nimis-3nimis-4

2 tankar på “Foton från Nimis

Kommentarer är stängda.