29 mars, 2024

Dagens: Skitvecka

tors-1605-1

Den här veckan blir ju bara bättre och bättre! Universum försöker nog säga mig något tror jag…

Jo, jag fick fortkörningsböter idag, för första gången sedan jag tog körkort 1998. Förr, när jag hade en kille med en BMW 740 med 353 hästkrafter körde jag alltid för fort. Den var ett fartvidunder och vi körde alltid minst 140 på motorvägen. Åkte aldrig fast någonsin. Nu, när jag är yrkeschaufför, tjänar ingenting alls och är beroende av mitt körkort – då åker jag fast? För 53 km/h på en 40-sträcka!

Till saken hör att i Norrköping har det satts upp 40- och 30-skyltar överallt. Det går nästan inte att hålla koll på hastigheten och ändå är jag sjukt noga. Åker med en lång kö efter mig i stan eftersom jag är den enda som kör i 40 osv. Just idag var jag ouppmärksam efter en 70-sträcka som före en (ofärdig) rondell bytte till 60 och sedan uppenbarligen till 40. Jag har ingen aning om var den skylten sitter men jag var ju på väg ner eftersom jag vet att det är 40 längre fram.

Det värsta är bötesbeloppet. 2400 kr. Så sjukt mycket pengar! Det är ju inte så att jag kör för fort för att jag har bråttom någonstans heller. Är det någon som vill köpa mitt Canon 17-85 mm USM-objektiv? 2600 kr? :P

Nåja, idag blev mejken rätt enkel, Mac Club på hela ögonlocken, brungröna Trashy från Meow Cosmetics under ögat och så svart kajal från BareMinerals runt hela ögat. Dramatiskt och aggressivt hell yes. Skönt att jag inte träffade min kollega i morse iaf!

Förresten, ska jag fota med blixt eller ej? Blir suddigare bilder utan om jag inte använder stativ (orka).

tors-1605-3tors-1605-2

Produktlista

Hud
Foundation: Clinique
Rouge: BareMinerals Ready Mineral Blush – Close Call

Ögon
Ögonskuggeprimer: Too Faced Shadow Insurence
Ögonskuggor: Mac – Club. Meow Cosmetics – Trashy.
Mascara: Clinique Waterproof mascara
Ögonbryn: Clinique Instant Lift – 03 Dark Brown
Kajal: BareMinerals Around The Clock – 8PM.

Läppar: Clinique Chubby Stick – Voluptuos Violet

Attityd: Jävlar-anamma!

Förresten, gilla min sida på Facebook!

6 tankar på “Dagens: Skitvecka

  1. Nu vet jag inte vad vägen heter men du kanske förstår min förklaring..
    Du vet när man åker förbi max och över bron in mot stan och typ ut mot e22 och flygplatsen..
    De är typ den värsta sträckan i hela nrkpg.. dock kör jag inte själv men alltid kaos där, bara massa rödljus och konstiga hastigheter….

    1. @Anna, Du menar på Östra Promenaden eller Ståthögaleden innan Promenaden? Jo, de är lite besvärliga och ofta mycket kö… Bara att vara uppmärksam =)

  2. Jag fick min första fortkörningsböter någonsin för några månader sen. 45 km/h på en 30-sträcka. Där 30-skylten är placerad i en korsning med en massa andra skyltar, innan man svänger in på den väg där jag fick böter. Jag ska faktiskt överklaga det, det är dålig skyltning. Jag blev jätteförvånad över att bli stoppad, var helt säker på att det var 50 där. Men det var flera år sen de ändrade tydligen.

    2400 spänn. Skitkul. Inte. Men det är 28 år sen jag tog körkort så utslaget på den tiden blir det ju inte så farligt. Jag sa till polisen att jag hädanefter ska göra avsättningar varje år för fortkörningsböter. Han verkade måttligt road av min planering i den frågan. ;-)

    Bara att betala, eller överklaga, och glömma. Trist.

  3. Har peppar peppar inte än så länge fått någon fortkörningsböter än och då har jag ändå haft körkort i 24 år! Mer tur än skicklighet förmodlingen.

Kommentarer är stängda.